Son dakika... EYT'de tarih belli oldu! Cumhurbaşkanlığı'ndan sürpriz açıklama... Herkes bunu bekliyordu

Son dakika... EYT'de tarih belli oldu! Cumhurbaşkanlığı'ndan sürpriz açıklama... Herkes bunu bekliyordu

Son dakika EYT haberleri… Milyonlarca Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için beklenen müjdeli haber geldi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, EYT'ye yönelik düzenleme için tarih verdi. Emekliler bayram edecek. Peki EYT ne zaman çıkacak? EYT’de son durum ne? EYT kimleri kapsıyor? İşte son dakika haberinin detayları…

Son dakika haberi: Milyonlarca kişinin beklediği müjdeli haber verildi. Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için sürpriz gelişme. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, EYT'ye yönelik düzenleme için tarih verdi. Peki EYT'de yaş sınır var mı, yaş şartı nedir? EYT prim günü sayısı kaç olmalı? İşte son dakika EYT haberinin ayrıntıları…

SON DAKİKA: EYT İÇİN TARİH VERİLDİ

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, AK Parti Çubuk İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen “Vatandaş Buluşması” programında konuştu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili önemli bir açıklamada bulundu. Oktay, 'Emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili sorunu da söz verdiğimiz gibi yıl bitmeden 1-2 hafta içerisinde çözüme kavuşturacağız.' ifadelerini kullandı.

dfgfd.jpg

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN EYT AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkmenistan’da gerçekleşecek zirveye katılmak üzere yola çıkmadan önce Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilere açıklamalarda bulunmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan EYT ile ilgili olarak "Bu ay sonuna kadar bu işi neticelendireceğiz" diyerek, "İlgili bakan arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyorlar. 2023'e masamızdan bunu kaldırarak girmiş olacağız" şeklinde konuşmuştu.

EYT DÜZENLEMESİ NEDİR?

EYT düzenlemesi 8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi olanları kapsıyor.
1999'daki düzenleme öncesi erkeklerde 25 yıl sigortalılık ve 5400 prim günü, kadınlarda 20 yıl sigortalılık ve 5000 prim gününü tamamlayanlar yaşa bakmadan emekli olabiliyordu. Ancak 8 Eylül 1999'daki yasa sonrası emeklilik yaşı 58'e kadar yükseldi.

fghfgh.jpg

EYT'DE YAŞ ŞARTI, PRİM GÜN SAYISI DURUMU

EYT'de yaş şartı son dönemde gündeme geldi. 8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi olan ve 5 bin prim gün sayısını dolduran ve kadınlarda 20 yıl erkeklerde 25 yıl sigortalılık süresinin tamamlanmış olması gerekiyor. Bu şartları taşıyan kişi sayısının oldukça fazla olması bu durumun devletin hazinesi ve işverene maliyetinin çok yüksek olması ve bir anda bu kadar fazla kişinin emekli ediliyor olmasının enflasyonu tetikleyebileceği nedeniyle yaş şartı gündeme geldi. EYT'de 48, 50 ve 52 yaş şartı üzerinde durulmasına rağmen henüz net bir açıklama yapılmadı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN