Kredi kartı nakit avans faizi yükseldi

Kredi kartı nakit avans faizi yükseldi

Kredi kartı nakit çekim ve kredili mevduat hesapları aylık faizi %4,42’den %5’e, gecikme faizi %4,72’den %5,30’a çıkarıldı. Kredi kartı aylık azami akdi faiz ve azami gecikme faiz oranları ise değişmeyerek sırasıyla %3,66 ve %3,96 oranlarında kaldı. Karar, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), kredi kartı nakit çekimleri ve kredili mevduat hesapları için uygulanan aylık faiz oranlarında değişikliğe gitti. Resmi Gazete'de yayımlanan duyuruya göre, kredi kartı nakit çekim ve kredili mevduat hesaplarının aylık faiz oranı %4,42'den %5'e yükseltildi. Gecikme faiz oranı ise %4,72'den %5,30'a çıkarıldı. Ancak kredi kartı aylık azami akdi faiz ve azami gecikme faiz oranlarında bir değişiklik yapılmayarak sırasıyla %3,66 ve %3,96 oranlarında sabit bırakıldı.

Bu karar, "Kredi Kartı İşlemlerinde Uygulanacak Azami Faiz Oranları Hakkında Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ" ile Resmi Gazete'de yayımlandı. TCMB tarafından yapılan değişiklikle, kredi kartlarından yapılan nakit avans işlemleri ve kredili mevduat hesapları için aylık azami akdi faiz oranının hesaplama yöntemi de değiştirildi.

İHTİYAÇ KRDESİNDEN DAHA DÜŞÜK KALIYORDU

Bu değişiklik, son dönemde ihtiyaç kredisi faiz oranlarında yaşanan artışın ardından, nakit avans için uygulanan faiz oranının ihtiyaç kredisi faiz oranına göre daha düşük kalmasını gidermek amacıyla yapıldı. Yeni faiz oranları bugünden itibaren geçerli olacak.

Ayrıca, TCMB bankalara gerçek ve tüzel kişiler için uygulanan Türk Lirası (TL) payı hedeflerini güncelleyen bir uygulama talimatı gönderdi. Buna göre, bankaların tüzel kişi TL payı için aylık artış hedefi getirilmiş olup, daha önce bu konuda bir artış hedefi bulunmamaktaydı ve bankaların 18 Ağustos 2023 tarihindeki seviyelerini koruması gerekiyordu. Gerçek kişi TL payı aylık artış hedefleri de güncellenirken, hedeflerin sağlanamaması halinde uygulanacak komisyon oranı artırıldı. Bu uygulamalar da bugünden itibaren geçerli olacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN