Son dakika...Merkez Bankası faiz kararını açıkladı!

Son dakika...Merkez Bankası faiz kararını açıkladı!

Milyonların beklediği haber geldi! Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıkladı. İşte Merkez Bankası’nın yeni faiz kararı…

Merkez Bankası’ndan gelecek olan faiz kararı dört gözle bekleniyordu. Son dakika açıklaması ile faizdeki yeni karar açıklandı. Yeni açıklamaların ardından bir yandan da altın ve dolar kurunun son durumu merak konusu oldu. Merkez Bankası’nın faizi ne kadar yükselttiği ise merak ediliyor. İşte detaylar…

MERKEZ BANKASI FAİZ ARTIŞINA GİTTİ

Merkez Bankası son kararı ile 500 baz puanlık faiz artırımına gitti. Bu kapsamda politika faizi yüzde 30 yükselmiş oldu. Son rakamlarla beraber Merkez Bankası son 4 toplantıda totalde 2150 baz puanlar faiz artışı uygulamış oldu.

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK), haziranda 650 baz puan, temmuzda 250 baz puan, ağustosta ise 750 baz puan artımına gitmişti. Bugünkü kararla beraber 4 ay içinde 2150 baz puan artışı meydana geldi.

yeni-proje-1-004.jpg

ENFLASYON BEKLENİLENİN ÜZERİNDE

Enflasyon temmuz ve ağustos aylarında öngörülenin üzerinde gerçekleştiği belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Yurt içi talepteki güçlü seyir ve hizmet fiyatlarındaki katılık devam ederken, petrol fiyatlarındaki artış ve enflasyon beklentilerinde süregelen bozulma enflasyonda ilave yukarı yönlü baskı oluşturmaktadır. Bu unsurlar, enflasyonun yıl sonunda Enflasyon Raporu’ndaki (Rapor) tahmin aralığının üst sınırına yakın seyredeceğine işaret etmektedir. Son dönemde etkili olan ücret ve kur kaynaklı maliyet yönlü baskılar ile vergi düzenlemelerinin ise enflasyona önemli ölçüde yansıdığı ve aylık enflasyonun ana eğiliminde düşüşün başlayacağı değerlendirilmiştir."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN