Son dakika! Türkiye'nin risk primi 350 baz puanın altına indi

Son dakika! Türkiye'nin risk primi 350 baz puanın altına indi

Son dakika haberi: Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS) yaklaşık 3 yılın ardından ilk kez 350 baz puanın altına inerek 348,2 seviyesine indi.

Türkiye'nin kredi ödeyebilme durumunu gösteren beş yıllık kredi temerrüt takası (CDS), geçen günlerde 364 puana gerilemişti. CDS bugün ise, 36 ayın en düşük seviyesine gerileyerek 348,2 puana indi.

CDS NEDİR?

Kredi risk primi veya kredi temerrüt takası olarak kullanılan CDS (Credit Default Swap) sigortalama işlemi olarak tanımlanıyor.

Bir ülke hazinesine veya ülkedeki bir şirkete borç verirken borcun geri ödenmemesi ihtimaline karşı alınan sigorta poliçesine CDS deniyor. Ekonomisi sağlam ve geri ödeme sorunu yaşamayacak ülkelerin risk primi düşük oluyor.

Hazine Bakanı Mehmet Şimşek geçtiğimiz günlerde düşen CDS puanıyla ilgili "Uyguladığımız ekonomik programın sonuçları 2024’ün ikinci yarısından itibaren net bir şekilde görülecek böylece yatırımcı güveni daha da pekişecek ve ülkemize küresel fon akışı hız kazanacaktır.

Bu da dezenflasyon programının kısa vadeli büyüme görünümü üzerindeki aşağı yönlü riskleri sınırlayacaktır." açıklaması yapmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN