Asgari ücret zammı bekleyenlere kötü haber! Bakan Şimşek'in planı ortaya çıktı: Ara zam bu sene gündemden kalkabilir

Asgari ücret zammı bekleyenlere kötü haber! Bakan Şimşek'in planı ortaya çıktı: Ara zam bu sene gündemden kalkabilir

Yeni yıla az bir zaman kala milyonlarca çalışan asgari ücrete gelecek olan zammı merakla beklemeye başladı. Akıllarda birçok rakam varken asgari ücret zammı bekleyenlere kötü bir haber geldi! Bakan Şimşek’in planı ortaya çıktı… Ara zam konusu gündemden kalkabilir.

Asgari ücrete gelecek olan zam milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. Her yıl Ocak ayında zamlanan asgari ücret bu yıl da Ocak ayında yeni bir zam alacak. Dolayısıyla milyonlarca insan büyük bir heyecanla Ocak ayını bekliyor. Lakin son çıkan haberler asgari ücret zammı bekleyenleri hayal kırıklığına uğrattı. Bazı kaynaklara göre Bakan Şimşek’in ara zammı kaldıracağı ortaya çıktı.

ARA ZAM ÖNÜMÜZDEKİ YIL KALDIRILABİLİR

Sosyal Güvenlik Uzmanı (SGK) Özgür Kaya, katıldığı bir canlı yayında asgari ücrete iki yıldır verilen ara zammın bu sene gündemden kalkabileceğini açıkladı. Kaya’nın iddialarına göre Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in 2024 senesi için tek seferlik zam için çalışmalar yapacağı öğrenildi.

yeni-proje-2-005.jpg

SGK Uzmanı Kaya konuya ilişkin olarak şunları söyledi:

"Sene sonunda altı aylık enflasyona baktığımızda yüzde 38 - yüzde 40 seviyelerini göreceğiz. Hükümetin açıklamış olduğu refah payını da ilave ettiğimizde 2024 yılında yapılan asgari ücrete zammın nasıl olacağını aşağı yukarı tahmin edebiliyoruz.

yeni-proje-4-003.jpg

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Asgari ücrete Ocak ayında yeni bir zam gelecek. Birçok uzman görüşüne göre asgari ücretin 17 bin ila 18 bin seviyesinde olması bekleniyor. Öte yandan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, Aralık ayında toplanacak ve Ocak 2024 asgari ücreti belirleyecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN