Sona kalan dona kalacak! Almak isteyen bakmakla yetinecek: Araç fiyatları o tarihten sonra sil baştan değişecek

Sona kalan dona kalacak! Almak isteyen bakmakla yetinecek: Araç fiyatları o tarihten sonra sil baştan değişecek

İkinci el ve sıfır otomobil fiyatları son 3 ayda %20 oranında düşüş yaşadı. Araç almak isteyenler için son şans uyarısı yapılırken o tarihten itibaren yeni fiyatların geçerli olacağı belirtildi. Uzman isim, “Böyle devam etmeyecek” diyerek bütün vatandaşları uyardı. Fiyatlar bir anda tavan yapacak. İşte araç piyasasındaki son gelişmeler…

İkinci el ve sıfır otomobil piyasasında yaşanan gelişmeler yakından takip ediliyor. Son 3 ay içerisinde yaşanan gelişmeler ile birlikte marka ve model bazlı olarak araç fiyatlarında %20 düşüş yaşandı. Düşüşün önümüzdeki yıl devam etmeyeceğini belirten sektör temsilcisi Muhammed Ali Karakaş, “İkinci el otomobil fiyatlarında en dipteyiz. Maalesef 2024 yılında bu tablo devam etmeyecektir. Tüketicimiz yeni yılda artışa hazırlıklı olsun” sözlerini dile getirdi. İşte araç piyasasındaki son gelişmeler…

FİYATLAR YÜKSELİŞE GEÇECEK

Ticaret Bakanlığı tarafından alınan karar ile birlikte ikinci el araç fiyatları son 3 yıl içerisinde ilk kez Keskin bir şekilde düşüş yaşadı. Finansman çözümlerindeki çıkmaz ve yüksek faiz oranlarındaki gelişmeler araç fiyatlarını da yakından ilgilendiriyor. Son 3 ayda yaşanan düşüş vatandaşın yüzünü güldürdü. Gözler 2024 yılına çevrilirken uzman isimde beklentiyi açıkladı. Marka ve model bazlı olarak araç fiyatları %20'ye kadar düşüş gösterirken bazı modellerde bu oran %30'a kadar yükseldi. Araç fiyatlarında en dipteyiz diyerek önemli açıklamalarda bulunan Otomerkezi.net CEO’su Muhammed Ali Karakaş, daha fazla düşüş ihtimalinin olmadığını belirtti.

arac-pazari-1.jpg

Karakaş, “Fiyatlarda ekstra bir düşüş artık mümkün değil. Merkez Bankası’nın politika faizi konusundaki pozisyonu netleşti ve bu yüksek faiz atmosferinde, mevcut stok maliyetleriyle satıcılar fiyat kıramayacak noktaya geldi” dedi.

PAZARDA KÜÇÜLME YAŞANACAK

Her yıl olduğu gibi 2023 yılında da yılbaşı kampanyaları için birçok farklı avantaj sağlandığını belirten uzman isim, yeni yıl ile birlikte ikinci el ve sıfır otomobil fiyatlarının yükseliş trendine gireceğini vurguladı.

arac-pazari-2.jpg

Fiyatların yükselmesi ile birlikte otomobil alımı için ihtiyaç olan finansman modellerinin yokluğu gibi problemlerin ortaya çıkacağını ifade eden Karakaş, ikinci el araç pazarında önümüzdeki yıl belirli bir oranda daralma olacağını belirtti. Sektörde genel bir endişenin bulunduğunu ifade eden uzman isim, “Ancak bankaların kredi verme iştahı artarsa daha stabil bir pazardan söz edebiliriz. Şu anda bazı marka ve modellerde neredeyse geçtiğimiz kış gördüğümüz seviyelere yakın fiyatlarla karşılaşıyoruz” şeklinde değerlendirmede bulundu.” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN