Sürücülere bir iyi bir de kötü haber verirdi! Rakamlar sil baştan değişti: Otogaza indirim motorine zam…

Sürücülere bir iyi bir de kötü haber verirdi! Rakamlar sil baştan değişti: Otogaza indirim motorine zam…

Tüm sürücülere hem iyi hem de kötü haber verildi. Otogaz fiyatlarına indirim yapılırken motorun fiyatlarına da zam yapılacağı duyuruldu. 6 Temmuz'dan itibaren yeni rakamlar geçerli olacak.

ForeksHaber’den alınan bilgiler doğrultusunda Otogaz fiyatlarına indirim yapılacağı belirtilirken motorun fiyatlarına da 6 Temmuz itibariyle zam yapılacağı duyuruldu. Sürücüler bir sevinip bir üzülürken güncel fiyatlarda araştırılmaya devam ediyor.

HEM İNDİRİM HEM ZAM YAPILACAK


Alınan bilgiler doğrultusunda otogaz grubunda geçerli olmak üzere 0.65 TL indirim yapılacağı belirtildi. 6 Temmuz 2023 Perşembe gününden itibaren motorin fiyatlarına da 0.87 TL zam yapılacak aktarıldı.

akaryakit-indirimi.jpg

MOTORİN FİYATLARINA ZAM YAPILDI


Motorin fiyatlarına gece yarısı itibariyle 87 kuruş zam yapılması bekleniyor. Onunla birlikte güncel fiyatlar da en çok araştırılan konular arasında yer almaktadır. 5 Temmuz itibariyle geçerli olan güncel fiyatlar şu şekildedir:

  • İstanbul'da motorin litre fiyatı 23,96 liradan satılıyor.
  • Benzinin litresi ise ortalama 26,19 liradan satılıyor.

akaryakita-indirim-yapilacak-mi.jpg


AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Türkiye'de mi benzin ve motorin fiyatlarının hesaplanmasında gümrüksüz rafineri fiyatı ÖTV ve EPDK payının eklenmesi ile birlikte KDV hariç rafineri satış fiyatı elde ediliyor.
Gümrüksüz rafineri fiyatına hesaplanması için de Akdeniz ve İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kurunun takip edildiği belirtiliyor. Ortaya çıkan fiyat değişimleri kapsamında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde edilmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN