Tamircilik yaparken patron oldu! Şimdi paraya para demiyor: Tam 16 ülkeye ihracat yapıyor

Tamircilik yaparken patron oldu! Şimdi paraya para demiyor: Tam 16 ülkeye ihracat yapıyor

Tamircilik yaparken açtığı işletmeyi büyüterek 16 ülkeye tarım aleti ve makineler ihraç etmeye başlayan Kenan Ertuğrul, girişimcilik hikayesiyle herkesi kendine hayran bıraktı. İşte, Nevşehirli girişimcinin başarı hikayesi...

Nevşehir Sanayi Sitesi'nde bulunan atölyesinde çalışan babasının 1970 yılında hayatını kaybetmesinin ardından tüm işlerin başına geçen Kenan Ertuğrul, başta somya ve sandalye üretimi yapıyordu. Bir süre sonra alanını değiştiren Ertuğrul, tarım alet ve makineleri tamirine başladı.

Tamir işinden tarım alet ve makine üretimine geçiş yapan Ertuğrul, Nevşehir Organize Sanayi Bölgesi'ne kurduğu fabrikada 35 yıldır yurt içi ve yurt dışının ihtiyaçlarını karşılamak için üretim yapıyor.

tamirciyken-patron-oldu-2.jpg

BABA YADİGARI MESLEKTE PATRON OLDU

Ortaokula giderken işe başladığını ve baba yadigarı işin püf noktalarını atölyedeki ustalardan öğrendiğini söyleyen Ertuğrul, "Sandalye ve somya imalatı yapıyorduk. Çekyat çıkınca somya işi bitti. Farklı üretimlerden sonra patates söküm makinesi yapmaya başladık. Uzun süredir patates sektörü için çalışıyorum. Babamda olduğu gibi bende de tasarım yeteneği vardı. Yabancı makineleri gördükçe niye biz bunu yapamayalım dedim. Yaptık ve şu anda vergi mükellefiyim ayrıca yurt dışına para çıkışını da önlemiş olduk." dedi.

tamirciyken-patron-oldu-1.jpg

35 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLIYOR

Uzun senelerdir üretime katkıda bulunan ailenin üçüncü kuşak temsilcisi olmaktan gurur duyduğunu belirten Ertuğrul, "Üretimimizin yüzde 97'si fabrikamızda yapılıyor. Sadece dişli ve şanzıman gibi parçaları alıyoruz. Patatesin A'dan Z'ye tüm tarla ekipmanlarını üretiyoruz. 26 farklı modelimiz mevcut, üçünün patenti bize ait, yine faydalı modellerimiz var. Üretim geliştirmeyle ilgili sürekli AR-GE çalışmalarımız sürüyor. Yeni tasarım ve tesciller için çalışma yapılıyor. İç pazarda iyi bir konumdayız. Dış pazarda ise Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Türk devletleri başta olmak üzere 16 ülkeye ihracatımız var. 35 kişiye istihdam sunuyoruz.

İşçi sayısını maalesef artıramıyoruz. Sektörde, işçiye en az ihtiyaç duyulacak şekilde otomatik ekim ve hasat yapabilen makineler üretmeye çalışıyoruz. Bu konuda 10 yıldır çalışmamız var. Şu anda yeterli işçi bulunmakta sıkıntı yaşanmasından dolayı çiftçilerin otomatik sistemle çalışan makine talebi var. Bu konuda da başarı sağlayacağımı

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN