Tapu sahiplerine son çağrılar! Bugün son gün: Ödeme yapmayana büyük cezalar verilecek!

Tapu sahiplerine son çağrılar! Bugün son gün: Ödeme yapmayana büyük cezalar verilecek!

Tapu sahiplerini ilgilendiren önemli bir açıklama yapıldı. Son tarih olarak 31 Mayıs 2023 tarihi işaret edilirken ev, arsa, işyeri gibi gayrimenkulleri bulunan vatandaşların ödeme işlemlerini tamamlaması gerektiği aktarıldı. Ödeme yapmayan vatandaşlara büyük cezalar yolda. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

Tapu sahiplerini ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Emlak vergisi ödemeleri kapsamında son tarih 31 Mayıs 2023 olarak belirtilirken ödeme yapmayanlar için son gün çağrısı yapıldı. 1 Mart 2023 tarihinde başlayan emlak vergisi taksit ödeme tutarları bugün sona eriyor. Vatandaşları hatırlatma yapılırken konu hakkındaki detaylarda paylaşıldı. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…


KİMLER EMLAK VERGİSİNDEN MUAF TUTULACAK?

Türkiye sınırları içerisinde bulunan bina, arsa ve araziler için 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu kapsamında her yıl belirlenen tutarda ödeme yapılması gerektiği aktarıldı. Bazı taşınmaz mallarda muafiyet durumları dışında herkesin emlak vergisi ödeyeceği belirtildi. Bu kapsamda emlak vergisi ödemelerinden muaf tutulan kişilerde merak ediliyor. Emlak vergisi ödemeyecek olan kişiler şu şekildedir:

vergi-muafiyeti.jpg

  • Brüt 200 metrekareyi aşmayan tek konut,
  • Emekli maaşı dışında başka geliri olmayan vatandaşlar,
  • Şehit yakınları,
  • Gaziler,

Vergi muafiyetinden yararlanmak isteyen vatandaşların mülkün kayıtlı olduğu belediyeye giderek başvuru yapması gerektiği belirtildi. Muaf olduğunu bilmeyen ve bu nedenle ödeme yapan kişilere ise 5 yıl geriye dönük olarak iade hakkı tanınıyor. Geriye dönük iade almak isteyen kişilerin de belediyeye düzeltme dilekçesi vermesi gerekiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN