Tarih verildi: Milyonlarca kişiye uyarı yapıldı! Dolarda korkulan oluyor

Tarih verildi: Milyonlarca kişiye uyarı yapıldı! Dolarda korkulan oluyor

Seçimlerin sona ermesinin ve Merkez Bankası'nın doları baskılayacak rezervlerinin tarihi dip yapmasının ardından, piyasalar oldukça hareketli günler geçiriyor. Türk ekonomisini analiz eden dünyaca ünlü uzmanlar ve yatırım bankaları, kurlardaki oynaklıkla ilgili tarih vererek uyardı. Detaylar aşağıdaki makalemizde...

Türk Lirası, hafta başından bu yana gördüğü yükselişi dün hızlandırarak yeni bir rekora imza attı. Dolar serbest piyasada 20,88 TL'nin üzerine çıkarken, bankalarda ise 22 TL'nin üzerinde işlem gördü. Gram altın da bu yükselişten etkilenerek serbest piyasada 1,322 TL ile yeni bir tarihi zirveye ulaştı.

Seçim sonrası doların yükseliş eğilimi devam etmektedir. Dolar/TL, hafta başından itibaren görülen yükselişini dün hızlandırarak serbest piyasada yeni bir rekor kırdı. Kapalıçarşı'da 21 TL'yi aşan dolar, bankalarda ise 22 TL'yi geçti. Euro/TL ise serbest piyasada 22,82 TL, Kapalıçarşı'da 22,47 TL ve bankalarda ise 23,64 TL seviyesine çıktı.

ABD merkezli haber ajansı Bloomberg, dün yayımladığı analizde "Döviz kurunun sıkı tutulan tasması biraz gevşiyor. Volatilite geri dönüyor. Zamanla, kur hareketleri piyasa algısının bir göstergesi olmaya başlayabilir. Bu aşamada yabancı girişi beklenmiyor. Yaz ayları cari açık için iyi, ancak mevcut trend çok kötü" yorumunu yaptı.

TARİH VERİLDİ

Analizlere göre, haziran ayı itibariyle volatilitenin tüm majör para birimlerini geçmesi bekleniyor. TL'deki düşüş, merkez bankası tarafından bir süredir kısa bir aralıkta tutulan bir para birimi için uyarı niteliğinde. Analistlere göre, Erdoğan'ın zaferinin kesinleşmesi ve AK Parti'nin parlamentoda çoğunluğu elde etmesiyle artık maliyetli bir yönetime ihtiyaç olmayabilir. Columbia Threadneedle Investments analisti Gordon Bowers, "Seçim öncesinde olduğu gibi belirli bir seviyeyi korumaya daha az odaklanılacak" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN