TCMB, çarşamba günü 5 milyar dolar döviz sattı

TCMB, çarşamba günü 5 milyar dolar döviz sattı

Merkez Bankası’nın, Borsa İstanbul’da sert düşüşlerin ve piyasalardaki satış baskısının arttığı çarşamba günü yaklaşık 5 milyar dolarlık döviz satışı gerçekleştirdiği bildirildi. Banka ayrıca piyasayı desteklemek amacıyla repo fonlamasını yükseltti.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), piyasalarda satış baskısının arttığı gün döviz piyasasına müdahalede bulundu. Söz konusu işlemin, Borsa İstanbul’da yaşanan sert düşüşlerin ve finansal hareketliliğin belirginleştiği çarşamba günü gerçekleştiği aktarıldı.

Reuters’ın haberine göre TCMB'nin, satış baskısının arttığı çarşamba günü piyasaya yaklaşık 5 milyar dolar tutarında döviz sattığı kaydedildi.

Banka, piyasadaki likidite koşullarını desteklemek amacıyla perşembe günü repo fonlama miktarını 300 milyar liraya çıkardı.

Likidite adımları kapsamında bankaların bankalararası para piyasasındaki borçlanma limitlerinin de artırıldığı bildirildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN