Yemeksepeti hacklendi iddiası: Fidye istediler

Yemeksepeti hacklendi iddiası: Fidye istediler

Sosyal medyada birçok hesap, Yemeksepeti'nin kullanıcı veri tabanına yönelik siber saldırı düzenlediğini iddia etti. Paylaşımların artmasıyla Yemeksepeti, iddiaları kabul etti: 'fidye istediler' açıklaması yaptı.

Geçtiğimiz mart ayında kimliği tespit edilemeyen siber korsanlar tarafından siber saldırıya uğrayan Yemeksepeti'nin tekrar saldırıya uğradığı iddia edildi. Sosyal medyada birçok hesap, Yemeksepeti'nin kullanıcı veri tabanına yönelik siber saldırı düzenlediğine ilişkin kendilerine gönderilen e-postaları paylaştı.

'FİDYE TALEBİ' İDDİASI

Yemeksepeti, kullanıcı veri tabanına yönelik siber saldırı iddialarına ilişkin sosyal medya hesabından bir açıklama yayınladı. 'Fidye istediler' iddiasında bulunduğu açıklamada Yemeksepeti şunları kaydetti:

"Kötü niyetli bazı kişiler, kaynağı belli olmayan verileri Yemeksepeti ile ilişkilendirerek bu verileri yayınlama tehdidiyle şirkete ulaşmış ve fidye talebinde bulunmuşlardır. Yemeksepeti olarak bu tip yasadışı talepleri değerlendirmeye dahi mümkün olmadığını belirterek, konuyla ilgili tüm resmi kurumları bilgilendirdiğimizi ve yasal süreci başlattığımızı ifade etmek isteriz"

Yemeksepeti'nden yapılan açıklamanın devamında şunlar kaydedildi:

Yemeksepeti olarak kullanıcı verilerini korumanın en temel önceliğimiz olduğunu ve bu kapsamda siber güvenlik tedbirlerimiz en üst düzeyde aldığımızı vurgulamak isteriz. Bu son olayla bağlantılı olarak da Yemeksepeti sistemlerinde bir veri ihali olup olmadığı uzman ekiplerce detaylı bir şekilde araştırılmış, herhangi bir veri ihlali ya da hırsızlığı kesinlikle tespit edilmemiştir.

'VERİ İHLALİ YA DA HIRSIZLIĞI YAŞANMAMIŞTIR'

Diğer taraftan, bir veri hırsızlığı yaşanması durumunda yapılması gerekenler kanunlarla açıkça belirlenmiş olup, Yemeksepeti olarak bugüne kadar yaptığımız gibi kanunlara uygun şekilde açık ve şeffaf bir süreç yürüteceğimizi kamuoyuna duyururuz.

NE OLMUŞTU?

Yemeksepeti'ne düzenlenen siber saldırı sonrasında kullanıcıların verilerinin bir kısmı ele geçirilmişti. KVKK kurulu veri ihlali nedeniyle Yemeksepeti'ne inceleme başlatmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN