Kayseri ekonomisi, yaşanan dalgalanmalardan etkilenmeye devam ediyor. Son dönemde art arda gelen konkordato ve iflas haberlerine bir yenisi daha eklendi. Mimarsinan Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) faaliyet gösteren YD Dokuma İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret A.Ş. hakkında iflas kararı verildi.
İFLAS KARARI RESMİLEŞTİ
Kayseri 1. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından 19 Mart 2025 tarihinde alınan kararla birlikte, YD Dokuma'nın resmen iflas ettiği açıklandı. Mahkemenin aldığı kararla birlikte, şirketin tüm tasfiye ve iflas işlemlerine başlanıldığı bildirildi.
KONKORDATODAN İFLASA…
Halı, kilim ve paspas üretimi ile ihracatı yapan YD Dokuma, daha önce konkordato ilan ederek mali yapısını düzeltmeye çalışmıştı. Ancak bu süreç olumlu sonuçlanmayınca firma iflas noktasına geldi. Kayseri Genel İcra Dairesi tarafından yayımlanan iflas ilanı, tekstil sektöründeki sıkıntılı durumu bir kez daha gözler önüne serdi.

TEKSTİL SEKTÖRÜNDE ALARM ZİLLERİ ÇALIYOR
YD Dokuma'nın iflasıyla birlikte, son yıllarda Kayseri’de art arda iflas eden tekstil firmaları listesine bir yenisi daha eklendi. Özellikle OSB’deki firmaların mali yapılarında yaşanan bozulmalar, sektör genelinde endişeye neden oluyor. Uzmanlar, artan maliyetler, ihracattaki yavaşlama ve döviz kurundaki dalgalanmaların tekstil sanayisini olumsuz etkilediğini belirtiyor.

Kayseri’nin sanayi kalbinin attığı OSB’de son aylarda yaşanan ekonomik gerilemeler, hem üreticileri hem de işçileri zor durumda bırakıyor. YD Dokuma’nın iflası, bölgedeki diğer firmalar için de uyarı niteliğinde değerlendiriliyor.
