Temmuz zammı milyonlara bayram ettirecek! Asgari ücrette 5 haneli formül: Bakan Bilgin açıkladı

Temmuz zammı milyonlara bayram ettirecek! Asgari ücrette 5 haneli formül: Bakan Bilgin açıkladı

DİKKAT! Asgari ücret 5 haneye mi çıkıyor? Temmuz ayı için açıklama yapıldı! İşte detaylar...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin canlı yayında yaptığı açıklamada, hayat pahalılığı nedeniyle Temmuz ayında asgari ücrete yeni bir zam yapılacağını belirtti. Ancak, asgari ücretin 5 haneye çıkıp çıkmayacağına dair bir açıklama yapmadı. Açıklamanın ardından asgari ücretli çalışanlar ve milyonlarca vatandaş Temmuz ayını beklemeye başladı.

temmuzda asgari ücrete ikinci zam

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Ocak zammıyla birlikte 2023 yılında 8 bin 506 liraya çıkarılan asgari ücret için yeni açıklama yaptı. Seçim Özel programında konuşan Bakan Bilgin, hayat pahalılığı nedeniyle Temmuz ayında asgari ücrete yeniden zam yapacaklarını duyurdu. Bakan ayrıca, Ocak ayındaki zammın yeterli olmadığını ve çalışanların geçim sıkıntısı çektiğini belirterek, asgari ücretin yeniden düzenleneceğini ifade etti. Bu açıklamaların ardından çalışanlar, Temmuz ayındaki zam oranını merakla beklemeye başladılar.

asgari ücrete zam

Bakan Bilgin, gazetecilerin sorularını yanıtlarken asgari ücretin 5 haneye çıkarılıp çıkarılmayacağı sorusuna yanıt verdi. Bilgin, AK Parti iktidarının başlangıcında asgari ücretin 120 dolar civarında olduğunu hatırlatarak, şu anda ise 455 dolar olduğunu söyledi. Zam görüşmelerinde enflasyona ezdirmemeye gayret ettiklerini belirten Bakan Bilgin, Temmuz ayında yeniden değerlendirme yapacaklarını ifade etti. Ancak, rakamla ilgili şimdilik bir açıklama yapmaktan kaçındığını ve fiyat artışları, alım gücü ve parametrelerin değerlendirilerek hareket edileceğini sözlerine ekledi.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN