Temmuz'da en fazla 14,55 yapılacak! Milyonlarca kişiyi ilgilendiren zam oranı belli oldu

Temmuz'da en fazla 14,55 yapılacak! Milyonlarca kişiyi ilgilendiren zam oranı belli oldu

TÜİK'in enflasyon oranını açıklaması ile birlikte milyonlarca kiracının da Temmuz ayında kiralarına ne kadar zam yapacağı da belli oldu. TÜFE'den yapılan açıklamaya göre 2021 yılı Haziran ayıenflasyon oranı Mayıs aya göre %1,94, artarak ortalamalara göre %14,55 artış gerçekleşti. Yıllık enflasyon ise yüzde 17,53'e yükseldi. Böylece bu ay sözleşmesi dolan kiracılarında yeni kiralarını ne kadardan vereceği de belli oldu. İşte zam oranı ile ilgili ayrıntılar...

Kira artışında belirleyici olan 12 aylık ortalamalara göre TÜFE yüzde 14,55 artış kaydetti. Böylece temmuz ayında kira zammı oranı yüzde 14,55 olacak.

YENİ KİRA NE KADAR OLDU?

Bin liralık bir dairede oturan kiracı yeni zamla birlikte bin yüz kırk beş lira elli kuruş kira ödeyecek

2 bin lira kira ödeyen bir vatandaş temmuz ayında zam yapılması durumunda kira tutarı 2 bin 291 liraya yükselecek.

kira-zam.jpg

EV SAHİPLERİ KİRAYA NE KADAR ZAM YAPABİLİR?

YEP ile yapılan düzenleme ile resmi kira zam oranı 12 aylık TÜFE ortalaması olarak belirlendi. Her ay TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamları arasında yer alan 12 aylık TÜFE ortalaması ev sahipleri tarafından kiracılara uygulanabilecek resmi kira zam oranı tavanıdır. Yani ev sahibi kiraya en fazla bu oranda zam yapabilir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN