Tesla'nın bu modeli Egea fiyatına geliyor! Türkiye'de peynir ekmek gibi satacak: Bu model %50 daha ucuz...

Tesla'nın bu modeli Egea fiyatına geliyor! Türkiye'de peynir ekmek gibi satacak: Bu model %50 daha ucuz...

Tesla'dan yüzde 50 daha ucuz maliyetli yeni nesil modeli paylaşıldı! Bu model Fiat Egea'dan ile hemen hemen aynı fiyata satılacak! Elektrikli otomobil satın almayı düşünenlerin gündeminde yer alan yeni modelin fiyatı duyuruldu. İşte tüm detaylar...

Tesla yeni modeliye dünyanın dikkatini çekti. Uygun fiyatlarla satılacak olan yeni modelin Fiat Egea'dan bile daha ucuz olması bekleniyor. Ucuz elektrikli otomobilin yüzde 50 oranında daha ucuz üretilmesi planlanıyor. Elon Musk, üretim planlarını yakından takip ettiği yeni Tesla modeli için o fiyat aralığını tutturmayı hedefliyor.

EGEA FİYATINA TESLA

Ülkemizde büyük bir ilgi gören elektrikli otomobil devi Tesla'dan yeni proje paylaşıldı. Fiat Egea ile hemen hemen aynı fiyata satılacak Tesla modeli, tek parça şasi ve LFP hücreli batarya paketine sahip olacak. Metal kullanılan elektrikli motoru ve yüzde 75 daha az silikon karbür çipe sahip bir invertere ev sahipliği yapacak.

gappwi-xuaa3-7g.jpg

TESLA ÜRETİMİ HIZLANDIRIYOR

Tesla yeni nesil modelinde parça maliyetinden kısmayı hedefliyor. Elon Musk, maliyetteki düşüşün yeterli olmayacağını paylaşarak, 2023 yılı başında tanıttığı üçüncü nesil araç platformunda "unboxed" yaklaşımında olduğunu söylemişti. Otomobilin üretim sırasında yoğun çalışmalar yapılabilmesi mümkün olacak.

Bu kapsamda otomobillerin fabrikadan çıkış süresi son derece kısalacak. Üretim maliyetlerinin düşeceğini tahmin ederek üretim hacmi de büyük oranda azalacak. Fabrika alanında yüzde 40 azalış gerçekleşirken, daha yüksek kapasitelere ulaşılması hedefleniyor.

gappol5wsaafftb.jpg

UCUZA TESLA MODELİNİN FİYATI

Dolubatarya tarafından paylaşılanlara göre, ABD'de kurulması planlanan Giga Texas'ta üretim başlayacak. Bütçe dostu Tesla'nın ardından Gika Meksika, Giga Shanghai ve Giga Berlin'de üretime gireceği söylendi.

Sadece bir yılda 4 - 5 milyonluk üretim kapasitesine ulaşacak. Tesla, bu modelinde 25 bin (vergisiz hali 723.555,00 Türk Lirası) dolar satış fiyatını tutturmayı hedefliyor. Almanya'da üretime başladıktan sonra Türkiye pazarında yer alması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN