Tesla'ya büyük şok! Kötü haberi 'Yazık ettiler güzelim şirkete' diyerek duyurdu

Tesla'ya büyük şok! Kötü haberi 'Yazık ettiler güzelim şirkete' diyerek duyurdu

Elektrikli otomobil denilince akla gelen Tesla'ya büyük şok! Kötü haberi, 'Yazık ettiler güzelim şirkete' diyerek duyurdu! Uzman isim açıkladı...

TUNACAN ATALAY

Tesla'nın otomobil fiyatlarında yaptığı son indirimler, sektörü ve piyasaları şaşkınlığa uğrattı. 2022'de 60.000 dolar olan Model Y'nin fiyatı bugün itibarıyla 30.000 dolarlık bir düşüşle 43.000 dolara gerilemiş durumda. Ancak bu hesaplamanın içine Elon Musk'ın Twitter üzerinden duyurduğu, 5 yıllık yakıt tasarrufu olarak belirtilen 6.000 dolarlık indirim de dahil.

RENAULT TÜRKİYE'NİN ESKİ CEO'SU DUYURDU

Otomotiv sektörü analizleriyle tanınan Renault Türkiye'nin eski CEO'su Hakan Doğu'nun Tesla ile ilgili eleştirileri bu son gelişmelerle yeni bir boyut kazandı. Doğu, Tesla'nın bu "saçma sapan fiyat politikası" ile hem tüketicileri hem de yatırımcıları zor durumda bıraktığını belirtiyor. Tesla'nın hisse senetlerinin yıl başından bu yana %40 değer kaybetmesi de bu durumun bir göstergesi olarak öne çıkıyor.

Renault Türkiye CEO'su Hakan Doğu, görevinden ayrıldı

Doğu'nun ifadelerine göre, Tesla'nın fiyat politikasındaki bu agresif değişiklikler, şirketin uzun vadeli stratejisine ve piyasadaki güvenilirliğine zarar veriyor. Yatırımcılar ve Tesla hayranları arasında da bu durumun hayal kırıklığı yarattığı ve Tesla'nın bir zamanlar parlak görünen geleceğine gölge düşürdüğü belirtiliyor.

"Yazık ettiler güzelim şirkete" diyerek üzüntüsünü dile getiren Doğu, Tesla'nın bu son fiyat politikasıyla sadece finansal tablolarını değil, marka değerini de riske attığını vurguluyor. Musk'ın politikalarının şirketin prestijine zarar verebileceğini ve Tesla'nın yenilikçi kimliğini olumsuz etkileyebileceğini savunuyor.

55 bine yakın Tesla otomobil geri çağırıldı! Sebebi ise... - Dünya Haberleri

Bu durum, otomobil endüstrisindeki diğer oyuncular için de ders niteliğinde. Çünkü piyasa dinamikleri ve tüketici güveni gibi unsurlar, fiyatlandırma stratejilerinde önemli rol oynamakta. Tesla'nın bu son hamleleri, otomotiv sektöründe yeni bir tartışma başlatmış durumda.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN