TL, dolar karşısında en değersiz yerde

TL, dolar karşısında en değersiz yerde

Türk Lirası, bu hafta sonu yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu öncesinde bugün dolar karşısında tüm zamanların en düşük seviyesini gördü. Dün gece yarısı, serbest piyasada dolar 20,47 TL’yi geçerken, bu sabah itibarıyla 19,99’dan işlem görüyor. TL ayrıca 14 Mayıs'taki oylamadan bu yana ise yüzde 2,1 değer kaybetti. Son bir yıldaki kayıp ise yüzde 6.4'ü buldu.

Türk Lirası, pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu öncesinde değer kaybetmeye devam ediyor. TL, dolar karşısında tüm zamanların en düşük seviyesini gördü. Dün gece yarısı, serbest piyasada dolar 20,47 TL’yi geçerken, bu sabah itibarıyla 19,99’dan işlem görüyor.

Dün dolar karşısında günü 19,8695’ten kapatan TL, son bir yılda yüzde 6,4 değer kaybetti.
Türkiye'nin dolar cinsinden tahvilleri ve hisse senetleri de düşerken, 14 Mayıs'taki cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turundan bu yana TL dolar karşısında değer kaybetmeye devam etti.

KÖRFEZ MESAJI YETERLİ OLMADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün akşam yaptığı açıklamada, Körfez ülkelerinin kısa bir süre önce Türkiye'ye fon göndererek merkez bankasını ve piyasaları rahatlatmaya yardımcı olduğunu ve pazar günkü ikinci turdan sonra bu ülkelerin liderleriyle görüşüp teşekkür etmeyi planladığını söyledi.

14 MAYIS'TAN SONRA YÜZDE 2.1 DEĞER KAYBI

Türk Lirasının bu yılki değer kaybı şubat ayında meydana gelen ve 50 binden fazla kişinin ölümüne neden olan depremlerden sonra gerçekleşti. Lira 14 Mayıs'taki oylamadan bu yana ise yüzde 2,1 değer kaybetti.

MERKEZ'İN REZERVLERİ 2002'DEN BERİ İLK KEZ EKSİYİ GÖRDÜ

Türkiye Merkez Bankası'nın net döviz rezervleri ise 2002'den bu yana ilk kez eksi bölgeye düşerek 19 Mayıs'ta eksi 151,3 milyon dolar oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN