TOGG ve Tesla rekabet ederken o marka liderliği ele geçirdi! 2023 yılının en çok satan elektrikli otomobil oldu

TOGG ve Tesla rekabet ederken o marka liderliği ele geçirdi! 2023 yılının en çok satan elektrikli otomobil oldu

Yerli otomobil TOGG'un piyasadaki en büyük rakibi Tesla olarak bilinirken, bir Çinli otomobil markasının elektrikli modeli, her iki markayı da geçerek liderlik koltuğuna oturdu. İşte detaylar...

Elektrikli otomobiller günümüzde hızla yayılırken, sektörün en büyük isimlerinden biri olan BYD, peş peşe önemli başarılarıyla anılmayı sürdürüyor.

VOLKSWAGEN'İ GERİDE BIRAKTI

Çin'in elektrikli araç üreticisi BYD, ikinci çeyrekte dikkat çeken bir kâr artışı yaşadı. Bu başarı, tüm sektörde marj genişlemesini zorlaştıran Çin'deki EV fiyat savaşına rağmen gerçekleşti. Bu yılın başlarında Volkswagen'i geride bırakan BYD, yılın ilk yarısında Çin'in en çok satan otomobil markası olmayı sürdürdü.

KÂRINI İKİ KATINA ÇIKARDI

Teknolojioku'da yer alan habere göre, ikinci çeyrek, önceki yıla göre yüzde 98 artarak 703 bin yeni enerjili araç teslimiyle öne çıktı. Bu, BYD'nin gelirini yüzde 67 artırarak 21.4 milyar doların üzerine çıkardı. BYD'nin kârlılığı, bu çeyrekte 933 milyon dolara ulaşarak iki katına çıktı. Bu değer, 2022'nin dördüncü çeyreğinde kaydedilen 1 milyar doların ardından ikinci en yüksek çeyrek kârı oldu.

byd-elektrikli-araba.jpg

TOGG'UN EN BÜYÜK RAKİBİ ARTIK BYD

BYD, finansal başarılarının yanı sıra Çin EV pazarında liderliğini genişletti. Bu, yılın ilk yarısında yüzde 204.7'lik bir net gelir artışıyla sonuçlandı. 2023 Temmuz ayı, Dynasty ve Ocean markalarının popülerliği sayesinde yıl bazında yüzde 54'lük bir artışla firmanın üçüncü kez aylık satış rekorunu kırmasına sahne oldu. Ancak tüm bu başarılara rağmen BYD, batarya elektrikli araç üreticisi olarak Tesla'nın önüne geçemedi. Yılın ilk yarısında, BYD 1.5 milyar dolarlık net kazanç raporladı.

2023'ÜN İKİNCİ ÇEYREĞİNDE YÜZDE 144'LÜK ARTIŞ

Bu, 2022'de aynı dönemde kaydedilen 493 milyon dolardan büyük bir artış anlamına geliyor. Özellikle bu yılın ikinci çeyreğinde yüzde 144'lük bir artış yaşandı. 2023'ün ilk yarısında BYD, 1 milyon 255 bin 637 adet binek EV ve PHEV sattı. Bu satışların 352 bin 162'si batarya elektrikli araçlar, 348 bin 81'i ise plug-in hybridlerdi. Batarya elektrikli araç satışlarının yüzde 10'u ihraç edildi. Bu rakamlara karşın, Tesla ilk yarıda 889 bin 15 araç satışıyla liderliğini korudu.

BYD'nin gösterdiği bu olağanüstü büyüme, EV pazarındaki etkileyici konumunu ve sektördeki güçlü duruşunu vurguluyor.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN