TOGG'dan yeni model açıklaması: C segment SUV yolda

TOGG'dan yeni model açıklaması: C segment SUV yolda

TOGG CEO'su Karakaş, yerli otomobilin geleceği hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Karakaş, "2022’nin son çeyreğinde seri imalata hazır şekilde tesislerimizi kurguluyoruz. 2023’ün ilk çeyreğinde de C segmentindeki SUV aracımızı piyasaya lanse edeceğiz. C segment sedanla ilgili çalışmalarında başladığını söyleyebilirim'' diyerek yeni modelin yolda olduğunu duyurdu.

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) CEO’su Gürcan Karakaş, Uluslararası Otomotiv Mühendisliği Konferansı’nın (IAEC) ikinci gününde konuştu. Karakaş yerli otomobil çalışmaları hakkında bilgi verirken, 2023’ün ilk çeyreğinde C segmentindeki SUV aracın piyasaya lanse edeceğini söyledi.

TOGG içerisinde; Anadolu Grubu, BMC, Kıraça Holding, Turkcell Grubu, Zorlu Holding'i barındırıyor.

''YURTDIŞINDA ÇALIŞAN 27 ARKADAŞIMIZI ÜLKEMİZE GERİ KAZANDIRDIK''

Çalışma ekibi hakkında bilgi veren TOGG CEO’su Gürcan Karakaş, ''Mobilite ekosistemimizde ihtiyacımız olan yetkinliklerini büyük kısmını ortaklarımızla birlikte hayata geçirebiliyoruz. Sadece Türkiye’den değil, konunun uzman ekibini dünyadan topladık. Sadece otomotiv dünyasından değil, farklı alanlardan ve savunma sanayisi tecrübesi olan arkadaşlardan oluşturduğumuz bir ekibimiz var. Küresel tecrübenin önemine de inandığımız için ortalama çalışmamız 12 yıl, seçtiğimiz arkadaşlarımızın da uluslararası tecrübesi var.

Çalışanların yüzde 24’ü kadın, bunda hedefimiz yüzde 30 civarında. Yüzde 44’ün üzerinde master ve doktora tecrübesi olan arkadaşlarımız var. Övündüğümüz konulardan bir tanesi de yurtdışında çalışan 27 arkadaşımızı ülkemize geri kazandırdık. Listelerini bizim belirlediğimiz ve dışarıdan hizmet olarak aldığımız 250’ye yakın mühendis projelerimizde bize destek vermekte. 2022’nin son çeyreğinde seri imalata hazır şekilde tesislerimiz kurguluyoruz. 2023’ün ilk çeyreğinde de C segmentindeki SUV aracımızı piyasaya lanse edeceğiz. C segment sedanla ilgili çalışmalarında başladığını söyleyebilirim.'' şeklinde konuştu.

İLK MODEL C-SUV

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) 2022’de üretimine başlayacağı, C-SUV modelinin ön gösterim versiyonunu 27 Aralık 2019’da tanıtmıştı. Gebze’deki Bilişim Vadisi’nde gerçekleşen “Yeniliğe Yolculuk” buluşmasında C-SUV modeliyle birlikte bir de C- Sedan konsepti gösterilmişti.

Karakaş, daha önce yaptığı açıklamalarda şirketin B-Suv ve MPV gibi farklı gövde seçeneklerini üreteceğini de bildirmişti.

C-Suv, C-Sedan'dan sonra C-Hatchback, B-Suv ve C-Mpv gibi farklı gövde tiplerinin de önümüzdeki yıllarda üretilmesi ve ürün gamının 2030 yılına kadar tamamlanması bekleniyor.

TOGG NEDİR?

Türkiye’de yerli otomobil üretebilmek için birlikte çalışma kararı alan şirket ve kuruluşlar Kasım 2017’de açıklandı. Bu amaçla Anadolu Grubu (%19), BMC (%19), Kök Grubu (%19), Turkcell (%19), Zorlu Holding (%19) ve TOBB (%5) tarafından 25 Haziran 2018’de Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret A.Ş. kuruldu. Eylül 2019’da Kök Grubu’nun projeden çekileceği iddia edildi. Ekim 2019’da şirket merkezi Şişli, İstanbul’dan Gebze, Kocaeli’ne taşındı. Şirketin CEO’su Gürcan Karakaş, tasarımı 2019 yılı içinde tamamlanacak olan otomobilin 2022’de satışa çıkacağını açıkladı. Tanıtılacak otomobilin elektrikli C segment SUV olacağı duyuruldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN