Toplu taşımaya büyük zam! Okula ve işe gidenler yandı, öğrenci fiyatları bile cep yakacak

Toplu taşımaya büyük zam! Okula ve işe gidenler yandı, öğrenci fiyatları bile cep yakacak

En çok öğrencileri zorlayan toplu taşıma zamları yeniden gündeme geldi. O ilde duyurulan zam ile birlikte okula ve işe gidenlerin cebinde para kalmayacak. Öğrenci fiyatları bile bu kadar pahalıyken durumlar zorlayacak. Peki, güncel toplu taşıma ücretleri ne kadar oldu? İşte tüm detaylar...

Toplu taşıma ücretleri ülke genelinde güncellenmeye devam ediyor. O il tarafından yapılan duyuru ile birlikte okula gidenler ve işe gidenler yandı. Öğrencilerin tepki gösterdiği fiyatlar ise gündeme oturdu. Toplu taşıma ücretlerine gelen zammın ardından güncel rakamlar paylaşıldı.

TOPLU TAŞIMAYA YENİ ZAM GELDİ

Türkiye genelinde toplu taşıma fiyatlarına zam gelmeye devam ediyor. Yılın ikinci yarısından itibaren hızla artan toplu taşıma fiyat tarifeleri, akaryakıt fiyatlarına gelen zamların ardından yeniden zamlandı. İl il açıklanan zamlara Diyarbakır'da eklendi.

Birçok şehirde yapılan toplu taşıma zamlarının ardından öğrencilerden tepkiler geliyor. Ülke genelinde neredeyse tüm kategoride gelen zamların ardından vatandaşlar geçim derdine düştü. Eylül ayı ile birlikte yeni zam duyuruları yapılıyor.

0196561a7e5dca397df97d97c2b4ef6a.jpg

ZAM SONRASI GÜNCEL FİYAT TARİFESİ

Ekim ayı gelmeden toplu taşıma ücretlerine bir zam daha geldi. Bugün itibariyle duyurulan zamların ardından Diyarbakır'da toplu taşıma ücret tarifeleri güncellendi. 29 Eylül Cuma gününden itibaren geçerli olacak şekilde toplu taşıma ücretlerine yüzde 33 zam geldi.

Zam öncesinde 6 TL olan minibüs öğrenci ücreti 8 TL'ye yükseldi. Zam öncesinde 10 TL olan tam ücret ise 14 TL'ye kadar yükseliş gösterdi. Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan belediye ve halk otobüslerinde, zam sonrası öğrenci bilet fiyatı 6 TL, tam ücret ise 10 TL'ye yükseldi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN