Tüm çalışanları ilgilendiriyor: Asgari ücretle birlikte yemek bedeli de arttı

Tüm çalışanları ilgilendiriyor: Asgari ücretle birlikte yemek bedeli de arttı

Temmuz ayı ile birlikte 11 bin 402 lira olacak olan asgari ücret sebebiyle diğer kalemlere de zam geldi. İş veren tarafından ödenen günlük yemek bedelinde de artış yaşandı. Temmuz ayından yıl sonuna kadar yemek bedeli günlük 105.75 lira olarak hesaplanacak.

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun üçüncü toplantısında masadan karar çıktı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın açıklaması ile birlikte temmuz ayı itibarıyla asgari ücret 11 bin 402 lira oldu.

Açıklanan net asgari ücret rakamıyla birlikte bütün kalemlere de zam geldi. Zam gelen kalemlerden biri de günlük yemek bedeli oldu. Hürriyet yazarı Noyan Doğan, 11 bin 402 lira olarak belirlenen yeni asgari ücretle birlikte yemek bedellerinin de günlük 105,75 liraya çıkarıldığını belirtti.

'TÜM ÖDEMELER ARTACAK'

Doğan, asgari ücretteki yüzde 34,04’lük artışın sosyal güvenlikteki tüm alanları etkileyeceğini belirterek, "Yeni asgari ücretle birlikte; doğum ve askerlik borçlanmasından işsizlik maaşına, genel sağlık sigortası priminden isteğe bağlı sigortalılık ödemelerine, Bağ-Kur primlerinden 65 yaş aylığına kadar tüm ödemeler de artacak" dedi.

Doğan, yazısında yemek bedelleri ile ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu.

"İşverenlerin yemek bedeli altında yaptıkları ödemelerin günlük asgari ücretin yüzde 23.65’i prime esas kazanca dahil edilmiyor. Bu tutar çalışanın, çalıştığı gün sayısı ile çarpılıp, çıkan tutar prime esas kazançtan muaf tutuluyor. Yeni asgari ücretle birlikte bedeli istisna tutarı yeniden belirlenmiş oldu. Buna göre temmuz ayından yıl sonuna kadar yemek bedeli adı altında günlük 105.75 lira prime esas kazançtan muaf tutulacak."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN