Tüm çiftçiler bunu konuşuyor! Herkesin cebi şahlanacak: 81 ilde geçerli! Tek bir boş tarla kalmayacak

Tüm çiftçiler bunu konuşuyor! Herkesin cebi şahlanacak: 81 ilde geçerli! Tek bir boş tarla kalmayacak

Tarım ve Orman Bakanlığı tüm çiftçilerin yüzünü güldürdü. Tarlası olan tüm çiftçiler kolları sıvadı. Ekonomik zorluklar nedeniyle zor durumda kalan çiftçilere bakanlıktan tam destek geldi. İşte tarım destek ödemesi detaylar…

Taşı toprağı altın Türkiye'de tarım faaliyetleri ile hayatını sürdüren çiftçilere açıklamalar peş peşe geldi. Ülke genelinde yapılacak olan destek çalışmaları kapsamında çiftçiler de detayları araştırmaya devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından çiftçilere birçok farklı destek sağlanırken yeni destek ile birlikte çiftçilerin tarım faaliyetini sürdürebilmesi amaçlanıyor. İşte tarım destek ödemesi detaylar…


BAKANLIKTAN YENİ DESTEK

Tarım sektöründe oldukça gelişmiş bir ülke olan Türkiye, birçok bitki yetiştiriliyor. Ancak yaşanan süreçte ekonomik zorluklar çiftçilerin belini bükerken bakanlık tüm çiftçilerin yüzüne yeni destek ödemeleriyle güldürüyor. Çiftçilerin tarım faaliyetini sürdürebilmesi amacıyla ekonomik destek sağlayan bakanlık yeni bir çalışmaya imza attı.

tarla.jpg
Yüksek enflasyon ve ekonomik sıkıntılar pek çok alanda etkisini gösterirken tarım arazileri de ekonomik kaynaklı gelişmelerden dolayı olumsuzluklarla mücadele ediyor. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından alınan son karar doğrultusunda çiftçilere işlenmeyen tarım araziler üzerinde üretim yapma imkanınız sağlanacak. Karar doğrultusunda tarım arazilerinin mülkiyet hakkına tabi olunmadan çiftçilere kazanç sağlama hakkı sunulacak.

81 İLDE UYGULANACAK

Bakanlık tarafından alınan yeni karar ile birlikte ekim yapmayan çiftçiler, göç, ihtilaf, hisselik ya da başka nedenlerden dolayı üst üste 2 yıl boyunca ekilmeyen arazilere kira vererek kullanabilecek.81 ilde geçerli olacak uygulama kapsamında yaklaşık 2.1 milyon futbol sahası büyüklüğünde 1.5 milyon hektarlık tarım arazisinin boş kaldığı aktarıldı.

tarla-ekmek.jpg

KİRA YÖNTEMİ İLE İŞLEYECEK

Tarım sektörünün daha da geliştirilmesi amacıyla yeni adımlar atılırken bakanlık ekim yapılmayan alanların kiralanabileceğini aktardı. Yeni uygulama kapsamında köylüler, sivil toplum kuruluşları ve meslek odaları öncelikli olmak üzere tarla kiralamak isteyenlere öncelik sağlanacak.

tarla-bos-kalmayacak.jpg

TARLA KİRALAMA NASIL YAPILACAK?

Çiftçiler tarafından en çok merak edilen konu ise tarlaların kiralama işleminin nasıl yapılacağı almaktadır. Kiralama yapacak kişiler veya kurumların internet üzerinden yetiştirecekleri ürünleri duyurarak tarla sahiplerinin dikkatini çekebileceği belirtildi. Yeni uygulama kapsamında oluşturulan altyapı “Orman Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” Nisan ayı itibariyle yürürlüğe girdi. Yeni kanun kapsamında mülkiyet hakkına dokunulmadan ekim yapılmayan tarlaların üretime kazandırılması amaçlanıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN