Tuna Kaya "Altın 3 Bin TL Olacak" Dedi Tarih Verdi! Zirve Tarihini Duyunca Altınlarınıza Sıkı Sıkı Sarılacaksınız

Tuna Kaya "Altın 3 Bin TL Olacak" Dedi Tarih Verdi! Zirve Tarihini Duyunca Altınlarınıza Sıkı Sıkı Sarılacaksınız

Kendi kişisel Youtube hesabından altın ve dolara ilişkin değerlendirmeler yapan Piyasa Uzmanı Tuna Kaya, altın ve gümüş için "Kaçınılmaz Son Geliyor" dedi zirve tahminini yaptı. İşte Tuna Kaya'dan dikkat çeken piyasa değerlendirmesi.

Altında yaşanan hareketlilik yatırımcıyı da panik yaptırdı. Elindeki altını değerlendirmek isteyen yatırımcı uygun al-sat tarihi araştırmaya başladı. Piyasa uzmanları altın için Temmuz ayına dikkat çekerken, gümüş içinde yükselecek açıklamalarında bulundu. Peki altın ne kadar yükselecek? Elinde altın olanlar ne yapmalı? İşte Piyasa Uzmanı Tuna Kaya'dan altına ilişkin "Kaçınılmaz son" yorumu.

altin-001-2.jpg

"GRAM ALTIN 1400 TL SEVİYELERİNE ÇIKACAK"

Amerika Merkez Bankası'nın (FED) faiz artırma kararlarını değerlendiren Piyasa Uzman Tuna Kaya, FED'in faiz adımları sonucunda gram altının 1400 seviyelerine çıkacağını gümüşün ise sene sonunda 14 TL'yi bulacağını söyledi. Yatırımcılara sabırlı olun uyarısında bulunan Kaya şunları kaydetti:

"FED Mayıs ayı başında faiz artırımına gidecek. Bu da ABD doların endeksinin yükselmesiyle altını düşürdü. Çin’den altın talebi düştü. ABD dolarına talep arttı. ABD altını baskılayıp doların değerlenmesini istiyor. ABD emtiaları baskılıyor. ABD dolar endeksinin düşmesini bekliyorum. Bu da altın ve gümüşe yarayacak. Gram altın yatay hareketini sürdürüyor. 900’lü bölgeler alım fırsatıdır. Gram altın için beklentim 1400-1450 lira seviyeleridir. Bu yıl sonu tahminimdir. Gümüşte ise yıl sonu için 14 lira olabilir. Yani kaçınılmaz son altın ve gümüş yükselecek. Yatırımcılar sabırlı olmalı. Sabrın sonu selamettir"

altin-dolar-001.jpg

"ALTINLARINIZA SIKI SIKI SARILIN"

Ons altın hakkında ciddi tahminlerde bulunan Kaya, yatırımcılara altının yatırım araçları arasında bulundurmasını önerdi. "Altınımıza sıkı sıkı sarılalım" diyen Kaya, "Ons altın tarafında 2022 yılı, 2200-2400 seviyelerinde kapanabilir. Yine 2023 yılında ise ons tarafı 3 bin doları görebilir. Altında önemli bir kırılmanın eşiğine geldik. Küresel riskler, enflasyon durumu. Altın, enflasyondan korunma anlamında büyük önem taşıyor. Bunun yanında dolar/TL’deki gelişmeler gram altını 2 bin liralara getirebilir. 2023 yılında ise 3 bin lirayı görebiliriz" ifadelerini kullandı.

PİYASALARDA SON DURUM NE? ALTIN VE DOLAR NE KADAR OLDU?

Dolar 14 TL bandını kırarak hızlı bir yükseliş trendine girdi. 14 Mayıs Cumartesi gününe 15,48 TL seviyelerinde giren dolar, önceki günü 15,47 ile kapatmıştı. Gram altın ise 15 Mayıs Cumartesi gününe 901 lira ile giriş yaparken 899 TL ile önceki günü kapattı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN