Gram Altın 800 Liraya Düşecek Mi? İslam Memiş, Gram Altın İçin Öyle Bir Seviye Verdi Ki "Yok Artık" Diyeceksiniz

Gram Altın 800 Liraya Düşecek Mi? İslam Memiş, Gram Altın İçin Öyle Bir Seviye Verdi Ki "Yok Artık" Diyeceksiniz

Piyasa Uzmanı İslam Memiş, katıldığı bir Youtube kanalında piyasalara ilişkin yöneltilen soruları yanıtladı. Programda konuttan, dolara, altından diğer sektörlere kadar her şeyi enine boyuna değerlendirdi. Özellikle konut konusunda ciddi uyarılarda bulunan Memiş, evlerin artık alınmayacak hale geleceğini söyledi.

Yaşanan yüksek enflasyon, Amerika Merkez Bankası'nın (FED) aldığı faiz kararları, Rusya-Ukrayna savaşı tepeden tırnağa piyasaları derinden etkilemeye başladı. Yaptığı isabetli tahminlerle dikkatleri üzerine çeken Piyasa Uzmanı İslam Memiş, katıldığı bir Youtube kanalında piyasalara ilişkin soruları yanıtladı. İşte İslam Memiş'in herkesi ilgilendiren o açıklamaları.

altin.jpg

"PARA DEĞERSİZ OLURSA MAL DEĞERLİ OLUR"

Dünya çapında baş gösteren yüksek enflasyon tüm ülke ekonomilerini etkilerken, küresel anlamda başlayan ekonomik kriz sonucu emlak başta olmak üzere para ve altın piyasasını tetiklemeye devam ediyor. Piyasa Uzmanı İslam Memiş, enflasyonun patlak verdiğini ve ve emtia fiyatlarında baskılanma yaşandığını ifade etti. Algıda farklılık yaşatıldığına değinen Memiş şunları kaydetti:

"Küresel, finansal piyasalarda yüksek bir enflasyona karşı dünyada insanın fakirleştiği bir düzende ki kontrollü bir şekilde enflasyon patlak verdi. Dünyadaki insanlar aslında bilerek ve isteyerek fakirleştiriliyor burada bir sürpriz yok. Finansal okur yazarlığı olan herkes şunu bilir, ne kadar para basarsanız enflasyon o kadar yüksek olur. Para ne kadar değersiz olursa malın değeri o kadar artar. Emtia fiyatlarının baskılanmasının sebebi enflasyonu insanlara hissettirmemek, algıyı farklı tarafa çekmek."

dolar.jpg

"DOLAR TEMMUZ AYINDA ATAKLAR YAPACAK"

FED'in şahin açıklamaları dolar kurunda atakların yaşanmasına neden olurken, Memiş dolar için yaz aylarına dikkat çekerek yüksek ataklar olacağını belirtti. Piyasalarda aşağı yönlü hamlelerin oluşması durumunda alım fırsatı doğacağını belirten Memiş, "Önümüzdeki aylarda FED politikalarını göz önüne alırsak yaz aylarında doların yeni rekorlar, ataklar yakalayarak yukarı yönlü ivme kazanacağını düşünüyorum. Yine kısa vade için bir kar satışı ya da aşağı yönlü bir düzeltme hareketi gelirse yine dövizle ticaret yapan ya da dövize ihtiyacı olan yatırımcılar için bir fırsat olacağını düşünüyorum." dedi.

EV ALMAK İSTEYENLERE KÖTÜ HABER!

Son zamanlarda yaşanan kriz konut sektörünü de derinden etkilemeye başladı. Konut fiyatlarında yaşanan fahiş fiyatlarından dolayı ev alma hayallerini başka bir bahara erteleten vatandaş için İslam Memiş'ten uyarı geldi. Memiş, evlerin artık alınmayacak hale geleceğini belirterek hükümetin bu konuda kalıcı adımlar atacağını beklemediğini söyledi. Memiş, "Buna asla inanmıyorum" diyerek. "Kararlarınızla yaşayacaksınız, ister önlem alın ister almayın." ifadelerini kullandı.

"GRAM ALTIN DÜŞMEYECEK"

Memiş, altın içinde her defasında Nisan ayının son alım ayı olduğunu belirterek gram altının düşüş olmayacağını, Temmuz ayında 1000 TL olacağını söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (16)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
16 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN