Turizmde yeni hedef pazar: İslami hassasiyeti olan müşteriler

Turizmde yeni hedef pazar: İslami hassasiyeti olan müşteriler

Geçtiğimiz yıl dünya genelinde 1.9 milyar Müslüman seyahatler için 102 milyar dolarlık harcama yaptı. Turizm sektörü, İslami usullere göre hizmet bekleyen Müslüman müşterileri kazanmak için yoğun rekabette.

KARAR / ALMANYA

Tatillerini İslami usuller içerisinde geçirmek isteyen Müslümanlar, dünya turizm sektörünün yükselen değeri haline geldi. Global İslamic Economy Report 2002 verilerine göre, dünya genelinde geçtiğimiz yıl 1.9 milyar Müslüman yaptıkları turistik seyahatler için 102 milyar dolarlık harcama yaptı. Bu rakam dünyadaki toplam seyahat cirosunun yüzde 11’ne denk düşüyor.

Turizm uzmanları bu rakamın 2025 yılına kadar 189 milyar dolar seviyesine çıkacağını tahmin ediyor. Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesinde yer alan bir habere göre hızla büyüyen bu pazar turizm sektörünün de iştahını kabartıyor. Başta Almanya ve İngiltere olmak üzere Avrupa’daki ünlü oteller bile Müslüman müşterileri kazanmak için özel hizmetler sunuyor. Berlin’in en prestijli otellerinden birisi olan Adlon Oteli bile spa alanında kadınlara özel bir alan oluşturdu.

İslami turizm sahasında hizmet veren en önemli platformlardan birisi olan Halalbooking’in kurucusu Elnur Seyidli Müslüman müşterilerin, otel aramalarında kadınlara özel spa ve plaj alanları, dışarıdan görünmeyen kadınlara özel havuzlar, İslami usullere göre hazırlanmış yemekler vs. gibi kriterlere göre tercih yaptığını söylüyor.

Seyidli sundukları platformda Müslüman müşteriler için Malidivler’den, Riyad’a Bosna Hersek ve İsviçre’deki kayak merkezlerinden, Almanya ziyaretlerine kadar geniş bir coğrafyada İslami usullere göre hizmet veren oteller olduğunu söylüyor.

Halalbooking platformunda tercih edilen ülkelerin başında yüzde 20 ile Almanya geliyor. Almanya’yı İngiltere, Türkiye ve Fransa takip ediyor. Bu platformda yaklaşık 100 ülkeden müşteriler rezervasyon yaptırıyor.

Bu yıl hedeflerinin 100 milyon dolarlık bir ciro olduğunu söyleyen Seyidli, geçen yılki cirolarının ise bu rakamın yaklaşık üçte biri oranında olduğunu söylüyor. Seyidli 2025 yılına kadar Halalbooking platformunun değerinin 1 milyar dolar sınırını aşmasını hedeflediklerini söylüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN