Türkiye bu haberi bekliyordu! Kötü haber az önce geldi: Kısıtlama oranları netleşti

Türkiye bu haberi bekliyordu! Kötü haber az önce geldi: Kısıtlama oranları netleşti

Son günlerde kredi kartı kullanımına ilişkim yeni düzenlemeler olacağı hakkında haberler medyada yer alırken kötü haber az önce geldi. Kısıtlama oranları resmen belli oldu. İşte detaylar…

ZEYNEP ORHAN

Ekonomik krizin ve faizlerin de etkisiyle kredi kartı kullanımına ilişkin yeni kararlar alındı. Geçtiğimiz günlerde kredi kartlarının kullanımlarında kısıtlama olacağı ekonomi gündemine bomba gibi düşmüştü. Ünlü ekonomist Şenol Babuşçu ise bu konuyla alakalı önemli bir gelişmeyi paylaştı.

yeni-proje-15.jpg

SINIRLAMA ORANI BELLİ OLDU

Türkiye'de kredi kartı kullanımına yönelik yeni düzenlemeler gündeme geldi. Ekonomi alanında tanınmış bir isim olan ve aynı zamanda Ziraat Bankası'nın eski genel müdür yardımcılığı görevini yürütmüş Prof. Dr. Şenol Babuşçu, sosyal medya hesabından önemli bir duyuru yaptı. Babuşçu'nun açıklamasına göre, kredi kartlarında nakit avans çekimi, kart limitinin yalnızca %25'i ile sınırlanacak. Ayrıca nakit avans işlemlerinde uygulanabilecek maksimum taksit sayısı da 3'e indiriliyor.

Bu düzenleme, Türkiye'de artan hayat pahalılığı ve ekonomik sıkıntılar ışığında, kredi kartı kullanımına getirilecek sınırlamaların sinyallerini veren Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan'ın geçtiğimiz ay yaptığı açıklamaların ardından geldi. Karahan, kredi kartlarına yönelik yeni düzenlemelerin gündeme gelebileceğini belirterek, konuyla ilgili bir beklenti oluşturmuştu.

yeni-proje-16.jpg

KART KULLANIMLARINDA ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİK

Ancak, iş dünyası ve çeşitli ekonomi çevrelerinden bu tür bir kısıtlamanın getirilmesine yönelik endişeler dile getirilmişti. Yapılan açıklamalarda, birçok vatandaşın günlük yaşamını ve ev ekonomisini kredi kartları üzerinden döndürebildiğine işaret edilerek, bu tür bir kısıtlamanın ekonomiye olumsuz etkileri olabileceği uyarısında bulunulmuştu. Bu endişeler ışığında, iktidar kanadından kredi kartlarına kısıtlama getirileceği iddialarının gerçeği yansıtmadığı yönünde açıklamalar yapılmıştı.

Ancak Prof. Dr. Şenol Babuşçu'nun yapmış olduğu bu açıklama, kredi kartı kullanıcıları için önemli değişiklikleri beraberinde getireceği sinyallerini veriyor. Babuşçu'nun, finans sektöründe edindiği tecrübe ve bilgi birikimiyle yaptığı bu duyuru, kredi kartı kullanım alışkanlıklarında önemli değişikliklere yol açabilir ve Türkiye'deki ekonomik dinamikleri etkileyebilir. Yeni düzenlemenin detayları ve uygulamaya geçiş süreci hakkında yetkililerden daha fazla bilgi bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN