Türkiye piyasası dibe çöküyor! Finans profesöründen açıkladı: “İnanılmaz kötü performans”

Türkiye piyasası dibe çöküyor! Finans profesöründen açıkladı: “İnanılmaz kötü performans”

Dolar ve borsa değerlendirmesinde bulunan Finans Profesörü Özgür Demirtaş, 'Tek kelime ile yazık' diyerek önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye piyasasını değerlendiren Özgür Demirtaş'ın o paylaşımı sosyal medyada Yankı uyandırdı. İşte Finans Profesörü Özgür Demirtaş'ın o paylaşımı…

Piyasalardaki hareketlilik hem yatırımcıların hem de vatandaşların dikkatinde yer alıyor. Uzman isimlerden gelen yorumlar dikkat çekerken Finans profesörü Özgür Demirtaş dolar ve borsayı değerlendirdi. Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile dikkat çeken Demirtaş, Tek kelime ile yazık' ifadeleri ile dikkat çekti.İşte Finans Profesörü Özgür Demirtaş'ın o paylaşımı…

23 YIL ÖNCESİNDEN DAHA DÜŞÜK

Finans profesörü Özgür Demirtaş Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile Türkiye borsasını değerlendirdi. Borsaya TL cinsinden bakmanın yanlış olduğuna değinen uzman isim dolar cinsinden bakılması gerektiğinin altını çizdi. Demirtaş Türkiye borsasında enflasyonun da hesaba katılması durumunda 23 yıl öncesinden bile daha düşük olduğunu ifade etti.

ozgur-demirtas-1.jpg

"TEK KELİME İLE YAZIK"


"Sevgili Arkadaşlarım,”cümlesi ile açıklamalarına giriş yapan Demirtaş, zaman buldukça bilgilendirici grafikler hazırlayacağını belirtti. Yatırımcılar ve vatandaşlar ile yaptığı grafiği paylaşan Demirtaş grafikte görülen değerleri açıkladı. Demirtaş, yaptığı grafik değerlendirmesi ile ilgili şu ifadeleri kullandı:



1) Turuncu çizgi Türk borsasının Dolar cinsinden yıllar içindeki değeri. Gördüğünüz gibi YATAY.


Borsaya TL cinsinden bakılmaz. Ama direkt Dolar cinsinden bakmak da YANLIŞ. Çünkü Doların da enflasyonu var. Sizler için Dolar enflasyonunu yıllar içinde hesaplayıp TÜRK BORSASINI ona göre düzelttim:

2) Yeşil çizgi, Türk Borsasının Dolar cinsinden seviyesinden Dolar enflasyonunun arındırılmış hali!

SONUÇ: Türkiye Borsası enflasyon da hesaba katıldığında 23 Yıl öncesinin bile aşağısında. İnanılmaz KÖTÜ bir performans. İki kelime ile üzüntü verici. Tek kelime ile YAZIK…"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN