Türkiye’de yaşanan yüksek enflasyon ve yüksek kur sıfır aracın tam bir yatırım modeline dönüştürdü

Türkiye’de yaşanan yüksek enflasyon ve yüksek kur sıfır aracın tam bir yatırım modeline dönüştürdü

Türkiye’de yaşanan enflasyon ve dövizdeki oynaklık sıfır aracı da tam bir yatırım modeline dönüştürdü. Buna bir de uzun süredir ertelenen talep eklenince, pazar aniden yok satmaya başladı. Daha yeni modellerin lansmanları bile yapılmadan ön siparişle tükenirken, global markalar da yönünü Türkiye’ye çevirdi. Fransızlardan sonra Alman Volkswagen de bunlardan biri oldu. Markanın yenilediği Amarok modeli Almanya’dan önce Türkiye’de satışa çıktı.

ALİ YILDIRIM

Türkiye’de sıfır araçlar tam bir yatırım ortamına dönüşmüşken, birçok ithal birçok markanın da bu pazara iştahı kabarıyor. Özellikle son dönemde tedarikte yaşanan sorunların da verdiği etkiyle yeni modeller daha lanse edilmeden yok olurken, gerçek tüketici bir türlü araçlara erişemiyor. Daha fiyatı belli olmadan yeni çıkan modellerden sipariş sıraları yazılırken, elini çabuk tutamayan da farklı yöntemler arıyor.

Türkiye pazarında yaşanan bu karmaşanın farkında olan birçok marka da her geçen gün artan pazardan aslan payını almak için kolları sıvıyor. Hatta yeni model lansmanları bile Avrupa’dan önce artık Türkiye’de yapılıyor. Yakın zamanda Fransız üreticilerin ilgisi dikkat çekerken şimdi Almanların da son dönemde ilgisi oldukça artıyor. Alman otomotiv devlerinden olan Volkswagen de Türkiye için elini çabuk tutan markalardan biri oldu. Geçen hafta pick-up modeli Amarok’un lansmanını yapan VW, markanın imajını güçlendiren yeni tasarımıyla dikkat çekti.

Toplantı sonrasında sorularımızı cevaplayan Volkswagen Ticari Araçlar Genel Müdür Tolga Senyücel, aracın birçok Avrupa pazarından önce Türkiye’de lanse edildiğini paylaştı. Senyücel “Amarok VW’nin kendi evi Almanya’dan önce Türkiye’de satışa sunuldu. Türkiye pick-up pazarının potansiyeli yüksek. Çünkü Türkiye’deki vergi sistemi, pick-up modelleri SUV’lara göre daha cazip kılıyor” diye konuştu.

Amarok’un Türkiye pazarı için önemini vurgulayan Senyücel, modelin 2011 yılından beri satışa sunulduğunu paylaşarak şunları söyledi: “Marka satış adetlerimize, marka pazar payına ve imajına büyük katkı sağlamış olan bir modelimiz. 10 yıllık dönemde 24 bine yakın satış adedine ulaştı ve halen en yüksek ikinci el değerine sahip modellerden biri olmayı sürdürüyor” dedi.

dsfjsfs.png

‘HEDEF 3 BİN GETİRİRSEK 3 KATINI BİLE SATARIZ’

Pazarın son dönemde yaşadığı durumu da değerlendiren Tolga Senyücel, şu an Türkiye’de pick-up pazarında geçmişe göre daha az model olduğunu söyledi. Bu yüzden şanslarının oldukça yüksek olduğunu anlatan Şenyücel, Türkiye’nin yeni Amarok’un Avrupa’daki en çok satış adedine ulaştığı ülkelerden biri olacağını da vurguladı. Yıl sonuna kadar 3 bin adet Amarok satmayı hedeflediklerini paylaşan Senyücel “Amarok ile pazar payı hedefimiz yüzde 20. Getirebilirsek 2-3 katını bile satarız. Türkiye’deki vergi sistemi pick-upları daha cazip kılıyor” dedi. Vergi sistemine göre, Amarok’un ÖTV oranı yüzde 4 şeklinde. Aynı ölçülerde ve motor gücüne sahip SUV modellerin fiyatı ise Türkiye’de yüzde 220 ÖTV ile şekilleniyor. Avrupa’da ise, Amarok sınıfındaki araçlar ile SUV modellere aynı vergi dilimi uygulanıyor.

YENİ AMAROK 1.2 MİLYON LİRADAN GELDİ

Yaklaşık 3.5 yıl aradan sonra yeniden Türkiye pazarına adım atan Volkswagen Amarok, aslında Ford Ranger ile aynı platform üzerinden yükseliyor. 2.0 litre 205 beygir dört silindirli çift turbo ve 3.0 litre 240 beygir V6 motor seçenekleriyle satışa sunulan yeni Amarok, 2 litrelik motor tercih edildiğinde ‘Life’, ‘Style’, ‘Style Plus’, 3 litrelik motor tercih edildiğinde ise ‘PanAmericana’ ve ‘Aventura’ donanımları ile alınabiliyor. Yeni Amarok’un lansmana özel kampanyalı fiyatları ise 1 milyon 200 bin TL’den başlıyor. Tüm donanımlarında dört tekerlekten çekiş sistemini standart olarak sunan Amarok, 10 ileri otomatik şanzımanı standart olarak kullanıcılara sunuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN