Türkiye'nin 27 yıllık dev holdingi iflas bayrağını çekti! Kepenk indirildi, binlerce çalışan işsiz kaldı

Türkiye'nin 27 yıllık dev holdingi iflas bayrağını çekti! Kepenk indirildi, binlerce çalışan işsiz kaldı

Dünya genelinde yaşanan ekonomik kriz ülkemizde de etkisini sürdürmeye devam ediyor. Özellikle dolar kurundaki yükseliş ile birlikte firmaların borçları neredeyse 3 katına çıkarken iflas haberleri peş peşe gelmeye devam ediyor. Son olarak Türkiye'nin önemli iş kuruluşlarından olan ve 27 yıllık bir geçmişe sahip olan EGS holding iflas etti. Kepenkler indirildi binlerce çalışan işsiz kaldı.

Yaşanan pandemi sonrası dünya genelinde ekonomik kriz baş göstermeye başladı. Yaşanan kriz firmaları derinden etkilerken iflas haberleri peş peşe gelmeye devam ediyor. Ülkemizde de etkisini gösteren kriz özellikle dolar kurundaki yükselişle birlikte daha çok olumsuz yöne ilerlemeye başladı. Son olarak 27 yıl önce kurulan Türkiye'nin dev holdingi EGS'nin iflas ettiği açıklandı.

27 YILLIK DEV HOLDİNG İFLAS BAYRAĞINI ÇEKTİ

Türkiye'nin 27 yıllık holdingi EGS iflas bayrağını çekti. İzmir İflas Müdürlüğü'nün açıklamasına göre, İzmir ve Denizli merkezli 99 tekstil şirketinin ortak dış ticaret yapmak amacıyla 27 yıl önce kurduğu EGS Giyim Sanayi ve Dış Ticaret Anonim Şirketi küresel krize daha fazla dayanamadı. Dev holding kepenk indirmek zorunda kaldı.

turkiyenin-27-yillik-dev-holdingi-iflas-bayragini-cekti-kepenk-indirildi-binlerce-calisan-issiz-kaldi-1.jpg

BİNLERCE ÇALIŞAN İŞSİZ KALDI

Açıldığından bu yana hızla büyüme gösteren EGS Holding, ülkedeki dolar krizi ve yaşanan ekonomik boyuttaki daralmaya daha fazla dayanamadı. Mali sorunlarla karşı karşıya kalan holding, bünyesinde faaliyet gösteren bankanın da TMSF'ye devredilmesi kararı alındı. Alınan karar ile birlikte 2000 yılında gerçekleştirilen halka arzda küçük ortaklar ve borsa hisselerini alan yatırımcılarda mağdur olmuş oldu.

turkiyenin-27-yillik-dev-holdingi-iflas-bayragini-cekti-kepenk-indirildi-binlerce-calisan-issiz-kaldi.jpg

Alınan iflas kararı ile birlikte holding bünyesinde çalışan binlerce çalışanın işsiz kalacağı belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN