Türkiye'nin ikinci yerli otomobili ilk kez yollarda görüntülendi! Öyle bir fiyata satılacak ki peynir ekmek gibi gidecek

Türkiye'nin ikinci yerli otomobili yollara çıktı. Kameralara yansıyan görüntüleri milyonları heyecanlandırdı. Yeni yerli otomobilin emsallerine göre çok daha ucuz olması bekleniyor. O tarihten itibaren pazara ismini yazdıracak. İşte yeni yerli otomobil...

BURAK ÖZTOPRAK

Elektrikli otomobil piyasasına yeni bir yerli isim daha katılıyor. Milyonların ilgisini çeken bu model ilk kez yollarda görüntülendi. O tarihten itibaren satışlar ve teslimatlar da başlayacak. İşte ucuza elektrikli ve yerli otomobil...

TEST SIRASINDA GÖRÜNTÜLENDİ

Türkiye'nin elektrikli araç pazarına yeni bir soluk getiren yerli otomobil üreticisi Amperino, C100 modeli ile dikkatleri üzerine çekiyor. İnegöl, Bursa'da geliştirilen ve 2020'de projelendirilen Amperino C100, ilk olarak Tuyap Bursa'da resmi olarak tanıtıldı. Bu model, özellikle kısa mesafeler için tasarlanmış bir şehir içi elektrikli araç olarak öne çıkıyor. Amperino'nun yol testi sırasında çekilen görüntüsü sosyal medyaya düştü.

mainimage.webp

SIFIRDAN YÜZE 7 SANİYENİN ALTINDA ÇIKIYOR

Amperino C100, 17,2 kWh kapasiteli özel tasarım bir batarya ile donatılmış olup, sınıfının en büyüğü olarak nitelendiriliyor. Araç, 42 kW (57 HP) gücünde bir eksenel akışlı elektrik motoruna sahip ve yaklaşık 180 kilometre menzil sunuyor. Yaklaşık 9 kWh/100 km tüketim değeri ile ekonomik bir sürüş vaat eden Amperino, 0'dan 90 km/s hıza 6,8 saniyede ulaşabiliyor ve maksimum hızı saatte 90 kilometre olarak belirlenmiş​​​​.

Araç, 1+2 oturma düzenine sahip geniş bir sürücü alanı yaratarak aracın ağırlık dengesine katkıda bulunuyor. Üç validasyon prototipi 2024 yılında üretilecek ve firma, ilk modelini M1 sınıfı yolcu otomobilleri kadar güvenli hale getirmeyi hedefliyor. Amperino'nun ilk otomobil fabrikasında üretim çalışmaları 2024 yılında başlayacak ve ön seri üretimle birlikte satış ve teslimatlar 2025'in son çeyreğinde başlayacak​​.

2-002.jpg

TÜRKİYE'DE BİR İLK

Amperino, aracında yerli yazılım, elektrikli ve elektronik donanım, tasarım gibi kritik teknolojileri kullanıyor. Şirketin başkanı Yakup Canseven, Amperino'nun %100 yerli olduğunu ve araç bilgisayar kontrol ünitesinin kendileri tarafından monte edildiğini belirtiyor. Batarya bölümünde, Türkiye'de ilk kez kullanılan sıvı daldırma batarya tekniğine yer veriliyor​​.

Amperino, Türkiye'nin en büyük teknoloji geliştirme bölgelerinden biri olan Bilişim Vadisi'nde yer alıyor ve ASPİLSAN ile işbirliği içinde çalışıyor. Ekolojik malzemeler ve kendi geliştirdikleri hub motorları kullanarak, aracın hem çevre dostu hem de enerji verimliliği yüksek bir tasarıma sahip olmasını hedefliyorlar. Bu yaklaşım, aracın doğaya karışabilen ve çevre dostu komponentler kullanılmasını sağlıyor​​.

104072.jpg

ONDAN DAHA UCUZU PİYASAYA GELMEZ

2025 yılı itibarıyla Türkiye yollarında olması beklenen Amperino C100, yerli otomobil sektöründe önemli bir adım olarak görülüyor ve elektrikli araç teknolojisinde yerlilik ve millilik açısından dikkate değer bir örnek teşkil ediyor. Markanın Türkiye'de satılan en ucuz araç olması bekleniyor ve bu sebeple araba alma hayali kurup da artan fiyatlar nedeniyle pek çok kişi Amperino'yu bekliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN