Türkiye'nin ünlü şirketi satılıyor! Parmakla gösterilen sektörler arasındaydı: Artık Avrupalıların oluyor

Türkiye'nin ünlü şirketi satılıyor! Parmakla gösterilen sektörler arasındaydı: Artık Avrupalıların oluyor

Dünya genelinde yaşanan ekonomik kriz şirketleri peş peşe iflasa sürüklerken gelen son dakika bilgisi piyasaları altüst etti. Lojistik alanında ilklere imza atan Danimarka'nın dev şirketi DFDS, Türkiye'nin ünlü şirketini satın alıyor. Alanında büyük işler başaran şirket resmen satıldı. Artık Avrupalıların oluyor! İşte detaylar haberimizde...

Danimarka'nın dev şirketi DFDS, Türkiye'nin önde gelen lojistik firması olan Ekol Lojistik'i satın almaya hazırlanıyor. İki tarafta anlaşmaya vardı. Satış işlemleri için ödenecek tutar bile belli oldu.

TÜRKİYE'NİN DEV ŞİRKETİ SATILIYOR

Ülkemizde artan enflasyon ve dolar kurundaki artış sonrası Avrupalı şirketler Türkiye'yi ucuzluk pazarı olarak görmeye devam ediyor. Son olarak Danimarka'nın nakliye devi DFDS'nin attığı adım piyasaları şaşkına çevirdi. Alınan son dakika bilgisine göre DFDS, Türkiye'de lojistik sektörünün liderleri arasında yer alan Ekol Lojistik'in uluslararası taşımacılık ağını satın almak için anlaşmaya vardı.

yeni-proje-2024-04-10t124505-575.jpg

SATIŞ BEDELİ BELLİ OLDU

İki şirketin anlaşmaya vardığı ve ön protokol imzalandığı belirtildi. İki ülkeden resmi onaylar alınarak 277 milyon dolar karşılığında satış işleminin gerçekleşeceği düşünülüyor.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan DFDS CEO'su Torben Carlsen, "Tedarik zincirlerini son pazarlara yaklaştırması nedeniyle Türkiye'nin Avrupa için bir üretim merkezi olarak rolü gelecekte daha da güçlenecek" ifadelerini kullandı.

yeni-proje-2024-04-10t124524-347.jpg

2022 yılında satış pazarlıklarına başlayan taraflar arasındaki görüşmeler, Rekabet Kurumu tarafından onaylandı. Ancak satışın tamamlanması için DFDS'ye gerekli yetkinin Avrupa Birliği tarafından verilmesi bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN