Ucuzladıkça altın alanlar dikkat! İslam Memiş tarih vererek duyurdu: O tarihte patlama yaşayacak! Tutabilene aşk olsun

Ucuzladıkça altın alanlar dikkat! İslam Memiş tarih vererek duyurdu: O tarihte patlama yaşayacak! Tutabilene aşk olsun

Altın fiyatlarındaki değişiklik yatırımcıların dikkatinde yer alırken bu hareketlilik sürecinde altın alınmalı mı satılmalı mı? sorusu akıllara geliyor. Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş piyasalardaki son durumu değerlendirdi. İşte İslam Memiş'in altın açıklamaları…

Son günlerde hareketli bir sürece giriş yapan piyasalarda rakamlarda değişmeye başladı. Altın fiyatlarındaki en Yükseliş trendinin devam edip etmeyeceği merak edilirken Finans uzmanı İslam Memiş merak edilen tüm soruların yanıtını verdi. İşte İslam Memiş'in altın açıklamaları…


ONS ALTIN TÜM DİRENÇLERİ KIRDI

Geçtiğimiz haftadan bu yana altın fiyatlarında baskı olduğunu dile getiren Memiş, ons altın tarafında 1900 doların destek seviyesini aşağı yönlü kırdığını söyledi. FED başkanı Jerome Powell’ın açıklamaları ile birlikte uluslararası piyasada dolar artışının görüldüğünü söyleyen İslam Memiş, endeksin 106 seviyesine kadar çıktığını vurguladı. Bu nedenle bütün yatırım araçlarında bir baskı oluştuğunu dile getiren uzman isim, ons altının 1.890 destek seviyesini takip ettiğini ve yukarıda 1950 dolar direncinin yer aldığını aktardı.

altin-fiyatlari.jpg

GRAM 1.700'DE KALDI


Gram altın fiyatları hakkında da açıklamalarda bulunan Memiş, dolar kurunun güçlü olması nedeniyle gram altının 1700 TL seviyesini altında düşmediğini vurguladı. İslam Memiş, “Şu anda 1702-1707 lira aralığında gram altın dolardan güçlü okumaya devam ederken ons altında dünyada altın değer kaybederken Türkiye’de yatay seyrini korumakta” sözlerini dile getirdi.

altin-gumus.jpg
Orta ve uzun vadeli yatırımcılarla birlikte altın borcu olanlar ve düğün yapacak olanlara düşüş fiyatlarının kalıcı olmadığını işaret eden İslam Memiş, yine yükseliş trendinin görüleceğini söyledi. Baskı seviyesinin alım fırsatı olduğuna değinen uzman isim, “Yine 2023 yılında 1800-1880 lira aralığında tamamlayabiliriz ve 2024 yılında yine bu yüksek fiyatlamalar karşımızda olabilir. Özellikle gram altın TL fiyatı 2024 yılında 2500 lira seviyesine kadar yükselebilir” dedi.

gumus.jpg

GÜMÜŞ İSTİKRARINI BOZMUYOR

Gümüş fiyatlarının değer kaybettiğini söyleyen Memiş, gram fiyatında doların güçlü olduğuna değinerek 20 TL seviyesinin altında çok sarkma görülmeyeceğini aktardı. 20 TL seviyesinin gümüş için destek seviyesi olduğuna değinen Memiş, yukarıda 22 ve 24 TL seviyelerinin görüldüğünü aktardı. Bugüne kadar olduğu gibi Gümüş fiyatlarının kazandırmaya devam edeceğini söyleyen İslam Memiş, önümüzdeki yıllarda değer artışlarının devam edeceğini söyledi. Yatırım tercihini altından kullanamayan vatandaşlar için açıklamalarda bulunan Memiş, gümüş alımı yapılabileceğini belirtti.

DÜĞÜN BİTTİ NİŞANLAR BAŞLIYOR


Düğün sezonunun yavaştan kapandığının altını çizen uzman isim nişan sezonunun başladığını işaret etti. Fiziki alım tarafında Bir ay sonra hareketlilik başlayacağını vurgulayan Memiş, “Ancak özellikle bu hafta biraz daha satışların yoğun olduğunu gözlemliyoruz. İşte ev alan, araba alan veya farklı ihtiyaçlarından dolayı bozdurmaya ihtiyacı olanlarda biraz daha satış tarafında ağırlık olduğunu gösteriyoruz” şeklinde konuştu.

altin-yatirim.jpg


Yılın son ayında 2024 fiyatlanmasının başlayacağını vurgulayan İslam Memiş, Altın fiyatlarında yeniden yükseliş yaşanacağını aktardı. Altın almak isteyenlerin düşüşleri değerlendirmesi gerektiğini aktaran uzman isim ekrana bakan vatandaşların 1660 rakamını gördüğünü söyledi.

Memiş, yılın son ayında aralık ayı gibi 2024 fiyatlamasının başlayacağını ve altın fiyatlarının yeniden yükseleceğini öngördü. Memiş, “Altın almak isteyenler için aslında bu düşüşleri değerlendirmeleri tabii ki yani şimdi ekranlara baktıkları zaman yatırımcılar veya vatandaşlar 1660 rakamını görüyor. O geçerli olan bir fiyat değil. Gerçek rakam 1702-1707 lira aralığında. İşte 1700 lira seviyesinin altında sarkmakta zorlanıyor gram altın. O yüzden bu düşük seviyeler kalıcı olmayan seviyeler.” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN