Ukrayna işgali o şirkete yaradı! Maaşları Wall Street çalışanlarını katladı

Ukrayna işgali o şirkete yaradı! Maaşları Wall Street çalışanlarını katladı

Enerji şirketi Vitol Group çalışanları, şirketin 15.1 milyar dolarlık rekor kâr açıklamasının ardından bu yıl büyük zam aldı. 3 bin 311 çalışana ortalama 785 bin dolar maaş ve ikramiye veren Vitol, Goldman Sachs ve Morgan Stanley gibi Wall Street bankalarındaki ortalama maaşı neredeyse ikiye katladı.

Enerji ve emtia şirketi Vitol'ün 3 bin 311 çalışanının her biri 394 bin dolar alırken, bu ücret ortalama 785 bin dolara ulaştı. Vitol çalışanlarının maaşları, geçen yıl ortalama 312.000 bin dolar ödeyen Goldman Sachs ve 280 bin dolar ödeyen Morgan Stanley gibi Wall Street bankalarındaki ortalama maaşın çok üzerinde.

Bloomberg'e göre Vitol, büyük kârını, geçen yılın başlarında Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin yol açtığı enerji ve emtia piyasalarındaki dalgalanmalara borçlu. Rakip şirketler Cargill, Glencore ve Trafigura, 2022 için toplam yaklaşık 50 milyar dolarlık kar elde etmişti.

Financial Times'a göre kilit yöneticileri Londra'da bulunan dünyanın en büyük bağımsız petrol tüccarı olan Vitol, elektrik piyasaları ve sıvılaştırılmış doğal gaz ticareti gibi diğer alanlarda da büyük kazançlar elde etti.

2022 için 15,1 milyar dolarlık kar, şirketin önceki altı yılda elde ettiği karın toplamından daha fazla.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN