Ankara'da damacana su derdi bitti! Ankalılara müjdeyi Mansur Başkan duyurdu

Ankara'da damacana su derdi bitti! Ankalılara müjdeyi Mansur Başkan duyurdu

Yaklaşık iki yıldır yaşanan ekonomik kriz nedeniyle damacana su fiyatlarına zam üstüne zam yapıldı. En düşük damacana fiyatı 60 liraya dayandı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, kent sakinlerini damacana su alma derdinden kurtaracak müjdeyi açıkladı. İşte detaylar...

FATİH YÜKSEL

Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü, Ankara'nın 1112 farklı noktasından düzenli aralıklarla alınan su numunelerinin analizini gerçekleştirerek şehir şebeke suyunu sürekli olarak kontrol altında tutuyor.

Bu sayede Ankara'nın içme suyu kalitesinin sürekli takip edildiği ve güvence altına alındığı bildirildi. ASKİ, şeffaflık ilkesine uygun olarak, şehir şebeke suyu analiz raporlarını resmi internet sitesinde düzenli olarak yayınlayarak halkın bilgilendirilmesini sağlıyor.

"MUSLUK SUYUNU RAHATLIKLA TÜKETEBİLİRSİNİZ"

Konuyla ilgili olarak sosyal medya hesaplarından geçtiğimiz günlerde açıklama yapan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Musluklarınızdan akan suyu gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz. Ankara'nın 1112 noktasından aldığımız su numuneleriyle şehir şebeke suyunu devamlı kontrol altında tutuyoruz" ifadelerini kullandı. Ayrıca, arazi, bağ ve bahçe sulamaları nedeniyle üst kotlarda yaşanan su sıkıntısının önüne geçmek için suyun tasarruflu kullanılmasının önemine de vurgu yaptı.

ULUSLARARASI STANDARTLARDA ANALİZ YAPILIYOR

ASKİ, son olarak 1-30 Haziran 2023 tarihleri arasında şehir şebekesine verilen suyun temiz ve sağlıklı olduğunu gösteren analiz raporunu yayınladı. Analizlerin Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve Avrupa Birliği standartları ile Sağlık Bakanlığı'nın İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkındaki Yönetmeliği'nde belirtilen kriterlere uygun olarak yapıldığı belirtildi.

MODERN LABORATUVARLAR HİZMET VERİYOR

ASKİ, Ankara'nın içme suyu ihtiyacını en temiz şekilde karşılamak için yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirtti. İvedik Tesisi yerleşkesinde bulunan Su Kalite Merkezi'nde 37 uzman personel ile hizmet verdiklerini ifade eden yetkililer, kentin içme ve atık suyunun kimyasal ve bakteriyolojik analizinin yapıldığı modern laboratuvarın Ankara halkına hizmet verdiğini söyledi. Temiz su, atık su ve bakteriyoloji bölümleri olmak üzere 3 üniteden oluşan laboratuvarda, 9 temiz su arıtma tesisi ve 26 atık su arıtma tesisinden gelen numunelerin analiz edildiği ve raporlandığı belirtildi.

SAĞLIK BAKANLIĞI'NIN SINIR DEĞERLERİNE UYGUN

ASKİ'nin şehir şebekesi suyunu bin 112 farklı noktadan alarak yılda yaklaşık 25 bin numune yaptığına dikkat çekildi. Aynı zamanda Sağlık Bakanlığı İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yaklaşık 1257 noktadan alınan 6 bin numunenin de kuruma gönderildiği bildirildi. Yapılan analizler sonucunda ilgili değerlerin uluslararası ve Sağlık Bakanlığı'nın yönetmeliklerindeki sınır değerlerine uygun olduğu tespit edildi. Böylece Ankara'nın şehir şebeke suyunun gönül rahatlığıyla içilebilir olduğu vurgulandı.

SU DEPOLARININ BAKIMLARI DÜZENLİ YAPILIYOR

Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, vatandaşların şehir şebeke suyunu sağlıklı bir şekilde tüketebilmeleri için su depolarının periyodik olarak bakımlarını yaptırmaları ve apartman içindeki eski tesisatları yenilemeleri konusunda uyarılarda bulundu. ASKİ, 2 milyon 557 bin 244 abonesine musluklardan temiz ve içilebilir su sağlamaya devam ediyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN