Evdeki çiçekleri ağaç gibi yapıyor! Asla solmuyor, Hollandalıların sırrı

Evdeki çiçekleri ağaç gibi yapıyor! Asla solmuyor, Hollandalıların sırrı

Ev bitkilerinin uzun ömürlü olmalarının püf noktası, bakımlarını doğru şekilde ve zamanda yapmak. Evdeki çiçeklerin solmaması için bazı pratik yöntemler bulunuyor. Peki, ev çiçekleri nasıl uzun ömürlü olur? Çiçeklerin ömrünü nasıl uzatırsınız? Saksı çiçeklerini canlı tutmak için ne yapmalı? Saksıdaki çiçeğin solmaması için ne yapılır? İşte, çiçek çoğaltma yöntemleri...

Çiçekler, evi ferahlatan en güzel detaylardan biri. Profesyonel bir çiçekçi olmadan çiçek yetiştirmek mümkün. Onlara iyi bakarsanız ev bitkileri uzun süre dayanabilir.

SALON ÇİÇEKLERİ NASIL ÇOĞALTILIR?

Ev bitkilerinin uzun yaşaması için bulundukları alanı sevmesi gerekir. Bazı ev bitkileri zamanla çürümeye başlar, fakat yine de geçimini sağlayabilecek kökler bırakır. Çürük köklerden sağlıklı kökler ayrılarak bitki çoğaltma yapılabilir.

Bu çoğaltma işlemi, bitkinin köklerinden kesilerek ve çürümemiş köklerin başka saksıya nakledilmesiyle yapılır. Bu şekilde çıkarılan kökler, doğru ışık ve sıcaklıkta tekrar büyür. İç mekan çiçeklerini arttırmanın birçok yolu var.

SUYA YERLEŞTİRİLEREK YENİLEME SÜRECİ NASIL YAPILIR?

Üreme sürecinde çiçeklerin yaprakları kesilerek gövdeden suya koyun. Yaklaşık 10 gün suda bekletin. Böylece zamanla beklenen yapraklar kök salacak. Yaprakları tabandan tekrar saksıya koyun ve dikin. Dikimden sonra tekrar bu saksıda büyümesi gerekir.

ÇELİK ÇOĞALTMA İŞLEMİ NASIL İŞLİYOR?

Çiçekli dallar kırılarak farklı toprağa ekilir. Çiçeğin tohumları ve dalları bu toprağı tercih ederse kısa sürede güzelce gelişir. Bitkilerin bakımlarını yapmak, uzun ömürlü olmaları için önemli.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN