Altın, dolar, euro'dan 1000 kat daha kârlı! Uzman isim duyurdu: Ona yatıran köşeyi döner

Altın, dolar, euro'dan 1000 kat daha kârlı! Uzman isim duyurdu: Ona yatıran köşeyi döner

Gayrimenkul uzmanı Murat Gültekin, yüksek enflasyonun yaşandığı şu dönemde yapılacak en iyi yatırımı açıkladı. Peki, şu an en kârlı yatırım aracı nedir? Şu anda yatırım için ne alınır? İşte, Murat Gültekin yatırım tavsiyesi...

Kredi çekmek, ödenemeyecek borçlar altına girmek olarak algılanıyordu, fakat yüksek enflasyonun olduğu günümüz ekonomisinde birikim veya yatırım yapmak için sıklıkla kullanılan yöntemlerden biri.

Konut ve araba satın almak, tatile çıkmak veya sadece alışveriş ihtiyaçlarını karşılamak için birbirinden farklı kredi opsiyonları mevcut. Yüksek enflasyon dönemlerinde kredi çekmek, avantajlı bir durum.

NEYE YATIRIM YAPMALI 2023?

Gayrimenkul uzmanı Murat Gültekin'in sosyal medyadan yaptığı yatırım tavsiyesi şöyle:

"Kredi çekip arsa, otomobil almak şu anda yapılabilecek en mantıklı iş... Enflasyonun bu kadar yüksek olduğu bir ülkede en iyi hamle borçlanmaktır."

murat-gultekin-yatirim-tavsiyesi.jpg

KREDİ ÇEKMEK AVANTAJLI MI?

Enflasyonun sürekli artması nedeniyle zaman içinde çekilen bir kredi taksidini ödemek çok daha kolay oluyor. Konut kredisi ile borçlanarak ev satın almak fiyatı değerlenecek bir ürüne erkenden yatırım yapmayı sağlar.

Fiyatların ve ödenen ücretlerin sürekli olarak arttığı bir dönemde, taksit ücreti bir yıl sonra çok cüzi gelecek bir kredi çekmek hiç de saçma bir fikir değil.

Birikim yaparak konut almak ise neredeyse imkansız çünkü fiyatların artış göstermesi nedeniyle bir ay önce baktığınız bir evin fiyatı bir ay sonra fazlasıyla zamlanmış olabilir. Bu senaryoda ise aylık gelir aynı oranda artmayacağından hiçbir zaman yeterli birikime sahip olmama riski bulunur.

Enflasyon etkisiyle fiyatların hızlı yükselmesi yapılan birikimin yetersiz kalmasına neden olur.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN