Ünlü ekonomistten flaş dolar tahmini! O tarihte 1 doların kaç TL olacağını açıkladı!

Ünlü ekonomistten flaş dolar tahmini! O tarihte 1 doların kaç TL olacağını açıkladı!

Mehmet Şimşek'in ekonominin dümenine geçmesiyle birlikte, döviz fiyatları ve borsa yükselişe geçti. Dolar fiyatı art arda rekorlar kırarken, gram altın fiyatları da tavan yaptı. İşte ünlü isimden yorumlar...

Mehmet Şimşek'in ekonomi yönetimine gelmesinin ardından döviz fiyatları ve borsa dalgalanmaya başladı. Dolar sürekli rekor kırarken, gram altının fiyatı da göklere çıktı. Peki gelecekte ne olacak? Dolar fiyatı nereye kadar yükselecek, konut fiyatları artacak mı, otomobil fiyatlarına zam gelecek mi? Tüm bu merak edilen soruları yanıtlamak için ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut bir değerlendirme yaptı.

Zelyut'a göre, dolar fiyatı konusunda bir tahminde bulunmak oldukça zor. Piyasalardaki belirsizlikler ve ekonomik koşullar, doların gelecekteki seyrini belirlemekte etkili olacaktır. Ancak, genel olarak doların yüksek seviyelerde durulması bekleniyor.

Konut fiyatlarına gelince, girdi maliyetlerinin artması nedeniyle konut fiyatlarının yükselmeye devam etmesi öngörülüyor. Göçmen nüfusun artması ve enflasyonun etkisiyle zengin kesimin konut almaya yönelmesi, talebi artıracak ve fiyatları daha da yukarı çekecektir. Dolayısıyla, konut fiyatlarında bir artış beklenmektedir.

Otomobil fiyatları ise benzer şekilde etkilenecektir. Kur artışı maliyetleri artıracak ve bu da otomobil fiyatlarına yansıyacaktır. Ayrıca, karaborsa ve arz sıkıntıları da otomobil fiyatlarını daha da yükseltecektir. Bu nedenle, otomobil fiyatlarında zam beklenmektedir.

EVREN DEVRİM ZELYUT'TAN EKONOMİ YORUMU

YORUM

zelyur

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN