Ünlü gazeteciden asgari ücret tahmini! Yeni asgari ücreti resmen açıkladı: O rakamın altında olmayacak

Ünlü gazeteciden asgari ücret tahmini! Yeni asgari ücreti resmen açıkladı: O rakamın altında olmayacak

Fatih Portakal, son dakika açıklamasında 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olacak asgari ücret miktarını duyurdu. Hükümetin gündemdeki yeni rakamı hakkında konuşan Portakal, bu konuda detaylı bilgileri paylaştı. İşte detaylar...

Son dakika haberine göre, ünlü gazeteci Fatih Portakal, hükümetin belirlediği yeni asgari ücret miktarını açıkladı. Portakal'ın yaptığı son dakika açıklamasında, asgari ücret konusunda işverenleri sevindirecek bir sürpriz çalışma olduğunu belirtti.

Asgari ücret tespit komisyonunun önümüzdeki günlerde çalışmalara başlayacağını ifade eden Portakal, işçi, işveren ve hükümet temsilcileri arasında yapılacak görüşmelerin ardından Haziran ayının sonunda yeni asgari ücretin belirleneceğini aktardı.

11 BİN 500 TL OLARAK DÜŞÜNÜLÜYOR

maaş

Fatih Portakal, akşam Sözcü TV'de yaptığı açıklamada, hükümetin 11 bin 500 TL rakamını görüştüğünü söyledi ve bu rakamın yeni asgari ücret olacağını duyurdu. Ayrıca, asgari ücretin yılda bir kez yapıldığı ancak gelir kaybı, yüksek enflasyon ve insanların gelir kaybı yaşaması gibi nedenlerle bir düzenleme yapılacağının sözü verildiğini belirtti.

Portakal, işverenler için de sürpriz bir çalışmanın olduğunu ifade etti ancak bu çalışmanın ayrıntılarını henüz öğrenemediğini söyledi. Verginin bir kısmını karşılama veya tamamen kaldırma gibi seçeneklerin akla gelebileceğini dile getirdi.

Gelişmeler neticesinde, hükümetin belirlediği yeni asgari ücret miktarı ve işverenlere yönelik sürpriz çalışmanın nasıl şekilleneceği merak konusu olmaya devam ediyor.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN