Ünlü Kripto Para Şirketi İflasın Eşiğinde! İflastan Kurtulmak İçin Son Hamle

Ünlü Kripto Para Şirketi İflasın Eşiğinde! İflastan Kurtulmak İçin Son Hamle

Kripto para piyasaları tarihinin en inişli çıkışlı dönemlerinden geçerken yatırımcılar ne yapacakları konusunda da hiç bu kadar kararsız olmamıştı. Bitcoin ve önde gelen diğer kripto paralar geçen hafta yaşanan sert düşüşün etkisini artırıp tekrar yukarı yönde bir eğilim gösterirken, ünlü kripto para şirketinden gelen hamle yatırımcıların endişeye kapılmasına neden oldu. Şirket, olası bir iflas durumuna karşı öyle bir hamle yaptı ki yatırımcılar neye uğradığını şaşırdı.

Kripto para piyasaları hareketli günlerden geçmeye devam ediyor. Bazıları özellikle bu günlerde piyasalara yatırım yapmanın anlamsız ve kaybın kesin olduğu bir kumar olduğunu söylerken bazıları da 'start' için tam zamanı olduğunu söylüyor.

Bir şey kesin: O da işlerin hiç olmadığı kadar çok karışık ve çetrefilli olduğu!

Ünlü kripto para sağlayıcılarından Celsius Network'ın son hamlesi de bu karmaşıklığı kanıtlar nitelikte...

1451326.jpg

O DANIŞMANLARI İŞE ALDI

Önde gelen kripto kredi sağlayıcılarından Celsius Network, olası bir iflas durumunda tavsiye almak üzere bir danışmanlık firmasından yeniden yapılandırma danışmanları tuttu.

Wall Street Journal haberine göre, Celsius Network, muhtemel bir iflasa karşı danışmanlık firması Alvarez & Marsal'dan yeniden yapılandırma danışmanları tuttu. New Jersey merkezli kripto kredi şirketi, "uç noktadaki" piyasa koşulları nedeniyle bu ayın başlarında para çekme ve transferleri dondurdu.

celsius.png

HEDEF 2 MİLYAR DOLAR

CoinDesk'ten gelen farklı bir haberde, Wall Street bankası Goldman Sachs'ın Celsius'tan değeri düşen varlıkları satın almak için yatırımcılardan 2 milyar dolar toplamak istediği bildirildi.

Konuya aşina iki kişinin bildirdiğine göre, önerilen anlaşma, Celsius'un iflas başvurusunda bulunması durumunda, yatırımcıların varlıkları olduğundan çok daha ucuza satın alması yolu açılıyor.

kripto-para.png

RİSKLİ VARLIKLARI ELDEN ÇIKARDILAR

Celsius'un geçen ay itibariyle 11.8 milyar dolarlık varlığı vardı. Şirket ve Alvarez & Marsal, Reuters'in yorum taleplerine hemen yanıt vermedi.

Reuters'te yer alan habere göre, yatırımcılar, yüksek enflasyonu dizginlemek için yapılan agresif faiz artırımlarının ekonomiyi resesyona sürükleyebileceği korkusuyla riskli varlıkları elden çıkardığı için dijital para piyasası son aylarda aşırı düşüş yaşayarak sarsıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN