Ünlü yabancı ekonomistten dolar tahmini! Doların gerçek ederini açıkladı

Ünlü yabancı ekonomistten dolar tahmini! Doların gerçek ederini açıkladı

IIF Eski Başekonomisti, dolar kurunun aslında kaç TL olduğunu Twitter paylaşımıyla açıkladı. İşte doların asıl ederi...

IIF eski başekonomisti Robin Brooks sosyal medya hesabından dolar kuru ile ilgili bir grafik paylaştı ve doların piyasada aslında kaç TL olduğunu açıkladı.

Brooks Twitter'dan yaptığı paylaşımda TL'nin bir süredir güçlü şekilde tutulduğu ve yükselişine set çekildiğini belirtti. Doların gerçek değerine yönelik bir grafik paylaşan Brooks, piyasadaki değerlemeye göre 1 doların 25 TL'ye karşılık geldiğini söyledi.

İşte Brooks'un açıklaması:

"Piyasalar Türk Lirası'nın (beyaz) yapay olarak güçlü tutulduğunu ve aşırı değerlendiğini düşünüyor. Bir fikir birliği bulmak zor, ancak çoğu kişi aşırı değerlemenin %20-25 civarında olduğunu düşünüyor, bu da neden paralel bir oranın (turuncu) var olduğunu açıklıyor. Birçok piyasadaki gerçeğe uygun değeri $/TRY 25.00 civarında görüyor"

b2547d59-0274-4640-a58f-d91bad7316f5.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN