Ünlü yatırım bankası müşterilerine özel mesajla duyurdu! Altın için öyle bir tavsiyede bulundu ki...

Ünlü yatırım bankası müşterilerine özel mesajla duyurdu! Altın için öyle bir tavsiyede bulundu ki...

Altın yatırımcılarına dünya devinden tavsiye geldi. Müşterilerine özel paylaştığı mesaj ile yatırımcılara güvenli liman duyurusunda bulundu. Orta Doğu'da yaşanan gerginlik sonrasında yeni yollar arayan yatırımcıya, o yol işaret edildi. İşte tüm detaylar...

Dünya devinden altın yatırımcılarına kısa mesajla tavsiyeler paylaşıldı. Son dönemlerde yaşanan piyasa dalgalanmaları, Orta Doğu'da yaşanan gerginliğin ardından tavan yaptı. Ünlü yatırım bankası yatırımcılara güvenli liman tavsiyesinin üzerine peş peşe tavsiyelerde bulundu.

GÜVENLİ LİMAN ÇAĞRISI

Yatırımcıların gündeminde yer alan piyasaya dair, JPMorgan Küresel Piyasa Stratejisti Marko Kolanovic birbirinden değerli açıklamalarda bulundu. Orta Doğu'da süren gerginliğin üzerine jeopolitik gerginliğe dikkat çekti.

Faiz oranlarındaki yükseliş nedeniyle baskılanan yatırım araçları için "Ters bir rüzgar" uyarısında bulundu. Gerginliğin yükselmesi sonucunda yatırımcılara güvenli liman çağrısında bulundu. Çağrı üzerine yatırımcılar altına yöneldi.

24e6c699b3f21c0af97ff3ac57c0a78d.jpg

ALTIN AĞIRLIĞI YÜKSELİYOR

Ünlü yatırım bankasının geçtiğimiz gün müşterileriyle paylaştığı mesaj ile yatırımcılara tavsiyelerde bulundu. Küresel Piyasa Stratejisti Marko Kolanovic, yükselen jeopolitik risk karşısında, ucuz değerlemeler ve düşük pozisyonlamaları işaret ederek portföyde yer alan devlet tahvili ağırlığını yüzde 1 oranında yükseltti.

Tahvillerde yaşanan durumların sonucunda minimumu görüp görmediğinin belirsizliğini duyurdu. Yükselen riskten korunma kapsamında ve reel tahvil getirilerine bakaraktan, beklenen geri çekilmelerin sebebiyle emtia portföyünde altın ağırlığını yükselten stratejist, hisseleri işaret etti. Hisse kapsamında "Piyasa altın getiri", emtia için ise "piyasa üzeri getirisi" tavsiyelerinde buluntu.

8abc29aeaea0ad1cbd0440a9b87d85ff47a00a51.jpg

ÜÇÜNCÜ ÇEYREK BİLANÇOSU

Piyasada yaşanan riskleri ele alan Kolanoviç, üçüncü çeyrek bilançosunda karların dönüm noktasına yaklaşsa da iyi geleceğine değindi. Açıklamalarında, "Perakende, lüks, otomobil gibi döngüsel sektörlerin yanı sıra kimyasallar ve yarı iletkenler için de riskler devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN