Uzay aracı değil Dacia Sandriders! O tarihte pistlerin tozunu dumana katacak! Şimdi rakipleri düşünsün

Uzay aracı değil Dacia Sandriders! O tarihte pistlerin tozunu dumana katacak! Şimdi rakipleri düşünsün

Datça'dan rallilerin tozunu dumana katacak yeni araç tanıtımı geldi. W2RC takımı Dacia Sandriders, Dakar'da ve Dünya Raid şampiyonasında pistlerde yer alacak. Kazanmak için yüksek performans gösteren Dacia Sandrider yarış otomobilini tanıttı. İşte o görüntüler…

Dacia 2025 yılında Dakar'da ve Dünya Ralli Raid Şampiyonası'nın diğer ayaklarında yarışmak için kolları sıvadı. Şirket tarafından yapılan açıklama doğrultusunda 2025 tarihinden itibaren şampiyonalarda boy gösterecekleri duyuruldu. Kazanmak için tasarlanan Sandrider yarış otomobili prototipini tanıtan Dacia, özellikle ralli yarışları için tasarlanmış olan yeni model aracıyla büyük ilgi uyandırdı. Renault Grup spor uzmanlığında ve motor sporları konusunda uzmanlaşmış İngiliz şirket Prodrive uzmanlığında çalışmalarına devam ediyor.

SADECE GEREKLİ OLANLAR KULLANILDI

Dacia tasarımcıları tarafından tasarlanmış olan Sandrider, dış görünüşüyle merak uyandırıyor. Tasarımda yalnızca temel unsurlara odaklanmış olmakla birlikte gerekli olan gövde panelleri ile donanımı tamamlandı. Gereksiz olarak görülen dekoratif hiçbir parçası bulunmayan araçta tamamen ayrı dinamiğe önem verildi.

dacia-sandriders.jpg

Araçta yalnızca pilot ve yardımcı pilotların gerek duyduğu temel donanıma odaklanırken şirket kısa ve yatay motor kaputu, ekibin görüş alanını kapatmayan eğimli bir tasarım tercih etti. Havacılık endüstrisinden aktarılan bir teknik olarak ön panelin üst kısmına konulan yansıma önleyici boya da görüşü optimize etmektedir.

4X4 ŞANZIMAN BULUNUYOR

Dacia Sandriders, tasarımı odaklanırken güçlendirilmiş bir yardımcı şasi ve tamponlar kullandı. Karbon kaporta, çift salıncaklı süspansiyon ve ralli yarışlarının Zorlu gereksinimlerine uyum sağlamak üzere tasarlanan 4 X 4 şanzıman devreye alındı. Araç içerisinde sabelt koltuklar yer alırken nemi kendi kendine düzenleyebilen antibakteriyel kumaşlar tercih edildi.

dacia-sandriders-ici.jpg

Araç içerisinde kullanım kolaylığı sağlanması amacıyla yedek lastiklerin üzeri kapatılmazken benzer bir ekip de bir kutuyu açmaya gerek kalmadı kabindeki aletlerle hızlı bir şekilde tüm işlemleri halledebilecek.

DAHA HAFİF DAHA YÜKSEK PERFORMANS

Araç tasarımında mühendislikler özellikle otomobilin daha hafif olmasını ve bu sayede yakıt tüketimini azaltmasını amaçladı. Benzer prototiplerine kıyasla Sandrider, 15 kilogram daha hafif görünmektedir. Bu kapsamda hafif vurun şeklinde kullanılmış olan şasi tüm gereksiz gövde panellerinden kurtulmayı sağlarken diğer parçalarda karbon kullanılması da tasarımcılara eşsiz bir dekoratif özellik kazandırdı.

dacia-sandriders-ne-zaman-cikacak.jpg

Performansını arttırmak için yakıt tüketimi azaltan bir aerodinamik tercih edildi. Benzer prototiplerini oranla sürtünmeyi %10 kaldırmayı ise %40 azaltmayı başaran Dacia, motoru soğutan hava girişlerine önem verdi. Araç içerisindeki koşullar doğrultusunda ısı yönetimi de önemli bir hal almaktadır. Suyu sıcaklığını düşük tutmak için karbon gövde panellerine önemi verildi. Bunun için araç panellerini doğrudan entegre edilmiş anti kızılötesi pigmentler kullanıldı. Dacia, bu işlem için de patent başvurusunda bulundu.

Sandrider gelecekte birçok ülkede, bir dizi geliştirme testine başlayacak. İlk motor sporları çıkışını ise 5-11 Ekim'de Dünya Ralli Raid Şampiyonası'nın (W2RC) Fas ayağı olan 2024 Fas Rallisi'nde gerçekleştirecek. Dacia'nın resmi W2RC takımı Dacia Sandriders, 2025'te Dakar'da ve Dünya Ralli-Raid Şampiyonası'nın diğer ayaklarında yarışacak

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN