Vatandaş dolardan vazgeçmiyor

Vatandaş dolardan vazgeçmiyor

TL'nin aşırı değer kaybının vatandaşın yatırım eğilimine nasıl etki edeceği düşünülürken Merkez Bankası, bankalardaki dolar ve TL mevduatını açıkladı. Paylaşılan verilere göre, bankalardaki TL mevduatı 10 Aralık 2021'de 1.891,68 iken, dolar mevduatı 231,65 oldu. Yani vatandaşın bankadaki dolar mevduatının değeri, TL mevduatından yaklaşık 2 milyon TL daha fazla.

Dolar son günlerde rekor üstüne rekor kırmasının ardından vatandaşın nasıl bir tavır alacağı merak konusuyken, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın açıkladığı verilere göre; vatandaş dolar yatırımına yüklendi.

Merkez Bankası'nın açıkladığı veriler doğrultusunda; bankalardaki TL mevduatı 10 Aralık 2021'de 1.891,68 iken, dolar mevduatı 231,65 oldu. Yani vatandaşın bankadaki dolar mevduatının değeri, TL mevduatından yaklaşık 2 milyon TL daha fazla.

Bankalardaki TL mevduatı 3 Aralık'ta ise 1.880,94, dolar mevduatı da 230,97 idi.

UZMANLARDAN YORUM GELDİ

Merkez Bankası'nın bu paylaşımına, ekonomistler başta olmak üzere birçok sosyal medya kullanıcısından yorum geldi.

Ekonomist Ömer Ayçiçek, paylaşımla ilgili "DTH'nin toplam mevduat içindeki payı yükselmeye devam!..." diyerek döviz yatırımına odaklanılmasına dikkat çekti.

Piyasa analisti Tunç Şatıroğlu da "Millet doları hangi parayla alıyor hocam diye soruluyor. İşte halen daha dolar almamışların 1.891,68 Milyar TL'si var. Zaman içinde bunların da bir kısmı dolara dönecektir." diyerek bu oranın artacağını düşündüğünü belirtti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN