Vatandaş ikinci el satışındaki yasağı hızlı deldi: İlanlardan üç sıfırı sildiler

Vatandaş ikinci el satışındaki yasağı hızlı deldi: İlanlardan üç sıfırı sildiler

Ticaret Bakanlığı ayda neredeyse dört kez zamlanan otomobil araçları için harekete geçti. İkinci el araçların, yıl sonuna kadar sıfır araçların liste fiyatının üzerinde satılamayacağına yönelik karar bazı araç sahiplerini harekete geçirdi. Araç sahiplerinin uygulamaya takılmamak için üç sıfırı sildiği görüldü. Otomotiv yazarı Emre Özpeynirci de bir ilan sitesindeki araçların fiyatlarını alıntılayarak "Otomobillerden 3 sıfır atılmış" yorumunu yaptı.

Dünyadaki çip krizinin yarattığı üretimsel sorunlar ve Türkiye'de döviz kurundaki yukarı yönlü hareketlilik sıfır araçlara erişimi zorlaştırdı. Tüketici bu kez yatırım aracı olarak da gördüğü ikinci el otomobillere yöneldi. Yılın ilk 6 ayında ikinci el araç satışında yüzde 100'e yakın artış gerçekleşirken fiyatlarda da yüzde 80 artış gerçekleşti.

Ticaret Bakanlığı da, ikinci el araç ticaretine ilişkin yeni düzenlemeler yaptı. Buna göre ikinci el araçların, 1 Ocak 2024'e kadar üretici veya distribütör tarafından tavsiye edilen güncel satış fiyatının üzerinde bir fiyattan ilan yoluyla pazarlaması yapılamayacak.

300 BİN LİRA CEZA

Ticaret Bakanlığının ikinci el araçta yeni düzenlemesi 15 Temmuz'da yürürlüğe girecek, yönetmeliğe aykırı ilanlara ise 300 bin liraya kadar ceza uygulanacak.

Söz konusu karar Resmi Gazete'de bugün yayımlanırken, kararın ardından Ticaret Bakanlığı da bir basın açıklamasıyla kararın detaylarını paylaştı.

Ancak aracını sıfır liste fiyatının üzerinde satmak isteyen araç sahiplerinin internet sitelerindeki ilanlardan 3 sıfırı silerek, yasağı delmeye başladığı görüldü.

Otomotiv yazarı Emre Özpeynirci de bir internet sitesindeki ilanları alıntılayarak "Otomobillerden 3 sıfır atılmış" ve "3 sıfır fazla gelenler tek sıfır atmış" yorumunu yaptı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN