Xiaomi'nin 1 milyonluk yeni elektrikli otomobili yok satacak! Ferrari alacağınıza bunu alın hem sudan ucuz hem de içinde yok yok

Xiaomi'nin 1 milyonluk yeni elektrikli otomobili yok satacak! Ferrari alacağınıza bunu alın hem sudan ucuz hem de içinde yok yok

Xiaomi ikinci modelini sunmaya hazırlanıyor! Yeni elektriklisiyle Ferrari'yi sollayıp geçecek! Ferrari'nin neredeyse 40'ta biri fiyatında! Xiaomi'nin 1 milyonluk yeni elektrikli otomobili yok satacak...

NESİBE GÖVEN ATALAY

Çinli teknoloji devi Xiaomi, otomobil sektörüne giriş yaptığı ilk yılda 130 bin araç teslimatıyla adından söz ettirmeye hazırlanırken, ikinci modeli olan elektrikli SUV Xiaomi SU8 için detaylar netleşiyor. Ferrari Purosangue'yi andıran tasarımı ve uygun fiyatıyla dikkat çeken SU8, hem performans hem de fiyatıyla rakiplerini geride bırakacak gibi görünüyor.

resim-2024-11-29-093424703

FERRARİ TASARIMI, XİAOMİ FİYATI!

Çin medyasına göre, SU8’in başlangıç fiyatı sadece 32.500 dolar (Yaklaşık 1 milyon 100 bin TL) olacak. Bu fiyat, Ferrari'nin bir otomobiline ödenen paranın çok altında ve "hem şık hem ekonomik" araç arayanlar için adeta bir fırsat. Tasarım hakkında bilgi sahibi kaynaklar, SU8’in render görsellerinin Ferrari Purosangue’yi andırdığını ve premium bir elektrikli SUV arayanları cezbedeceğini söylüyor.

resim-2024-11-29-093434547

ÜRETİM VE SATIŞ TAKVİMİ BELLİ OLDU

Xiaomi SU8’in üretimi, şirketin Pekin’deki ilk fabrikasında başlayacak ve Mart 2025'te satışa sunulacak. Haziran 2025’te faaliyete geçmesi planlanan ikinci fabrika ile üretim kapasitesi artırılarak, Xiaomi’nin ilk sedan modeli için oluşan yoğun sipariş baskısı azaltılacak.

resim-2024-11-29-093457514​​​​​​​

Ancak, Xiaomi’nin elektrikli araçlarına olan yoğun talep nedeniyle, 2025 yılı boyunca araç teslimatında gecikmeler yaşanabileceği belirtiliyor. Bu sebeple, Xiaomi’nin elektrikli otomobillerinin ihracatına 2026’dan önce başlanması beklenmiyor.

resim-2024-11-29-093444676​​​​​​​

"SUDAN UCUZ, İÇİNDE YOK YOK"

Xiaomi SU8, sadece uygun fiyatı ile değil, sunduğu teknolojik donanımlarla da fark yaratacak. Teknoloji devi olan Xiaomi’nin, akıllı ev sistemleri ve mobil cihazlarıyla entegre çalışan bir ekosistem sunması bekleniyor. SUV’de, otonom sürüş, geniş bilgi-eğlence ekranı ve yapay zeka destekli sürüş asistanı gibi ileri teknolojiler bulunacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN