Yabancı yatırımcı ortodoks politikaya dönüşü bekliyor

Yabancı yatırımcı ortodoks politikaya dönüşü bekliyor

Seçimler bitti ancak fiyat artışları ve dövizdeki yükseliş sürüyor. Uluslararası finansal yatırımcıların katılımında rekor düşüş yaşanırken, Türkiye için piyasaların gözü ise yeni ekonomi yönetiminde. Her ne kadar Mehmet Şimşek'in 'tam yetki' ile ekonominin başına geçeceği konuşulsa da yabancı yatırımcı ortodoks ekonomi politikalarına dönüşü bekliyor.

Türkiye'de uzun süreden beri devam eden seçim belirsizliğinin ortadan kalkmasıyla piyasalar, yeni ekonomi yönetimine ve izlenecek politikalara odaklandı. Uzmanlar, buna dair haber akışına bağlı olarak piyasada hareketliliğin artabileceği görüşünde. Yerli yatırımcının yanında abancı yatırımcı da politikalarda değişikliği ve 'geri dönüşü' gözlüyor.

Fransız bankacılık grubu Societe Generale’nin CEEMEA Baş Stratejisti Marek Drimal, yabancının ortodoks politikalara geri dönüş beklentisi içinde olduğunu söyledi.

'BELİRSİZLİK NEDENİYLE YABANCI YATIRIM EN DÜŞÜK SEVİYEDE'

Ekonomi gazetesinden Elif Karaca’ya konuşan Drimal, şunları söyledi:

“Uygulanan ekonomik modele ilişkin büyük belirsizlik ve dengesizlikler nedeniyle uluslararası finansal yatırımcıların katılımı rekor düşük seviyelerde. Yatırımcılar, TL’nin çekiciliğini artırarak ekonomiyi yavaşlatacak, bu şekilde büyük dengesizlikleri çözüme kavuşturacak ortodoks politikalara dönülmesi beklentisi içinde.”

Drimal ayrıca şu an için Merkez Bankası’nın faiz oranlarını yılın geri kalanında mevcut seviyede tutmasını ve uygulanan ekonomik modelin devam etmesini beklediklerini belirtti. Turizm sezonunun döviz girişini artıracağını tahmin ettiklerini belirten Drimal, ihracat tarafında ise önemli bir toparlanma beklemiyor.

'DÖVİZDE İSTİKRAR TURİZİMLE SAĞLANSA DA BU GEÇİCİ OLUR'

Drimal sözlerini şöyle tamamladı:

“Dolar/ TL kurunun yaz aylarında istikrar kazanabileceğini düşünüyoruz, ancak kış döneminde turizm kaynaklı döviz girişinin azalmasıyla birlikte daha da zayıfl amasını bekliyoruz.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN