Yapılandırmada yüzyılın kazığı! 36.712 TL’lik borç 431.250TL oldu… Bağ-Kurlular şokta

Yapılandırmada yüzyılın kazığı! 36.712 TL’lik borç 431.250TL oldu… Bağ-Kurlular şokta

Son dakika haberi... Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinin Resmi Gazete'de yayınlanıp yürürlüğe girmesinin ardından gözler borç yapılandırma teklifine çevrilmişti. Milyonların beklediği vergi affı borç yapılandırma kanun teklifi TBMM Genel Kurulu’nda görüşüldü ve kabul edildi. 2 bin liranın altında olan borçlar tamamen silindi ancak üstündeki borçlara taksitle yapılandırma geldi. Uzmanlardan gelen uyarı ise Bağ-Kurluları şoke etti. Yapılandırmada yüzyılın kazığı!

EYT düzenlemesinin Meclis'ten geçerek Resmi Gazete'de yayınlanmasının ardından gözler vergi affına çevrilmişti. Beklenen haber ise geldi. Vergi affı borç yapılandırma kanun teklifi TBMM Genel Kurulu’nda görüşüldü ve kabul edildi. Yasaya göre, 2 bin TL’nin altında olan vergi borçlarının tamamı silinirken bu ücretin üstündeki borçlara ise taksitle yapılandırma geldi. Milyonlarca kişi sürecin nasıl işleyeceğini merak ederken ünlü Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun'dan kritik uyarı geldi. Yapılandırmada yüzyılın kazığı! 36.712 TL’lik borç 431.250TL oldu. Kimse bunu beklemiyordu. Peki 2023 Bağkur Tescil affı çıktı mı, vergi affı hangi borçları kapsıyor? İşte detaylar haberimizde...

KİMSE BUNU BEKLEMİYORDU! YAPILANDIRMADA YÜZYILIN KAZIĞI

Milyonların beklediği kamu alacaklarına yapılandırma getirilmesini öngören teklif kabul edildi. Gelen yasa ile birlikte halkın vergi dairelerine hangi türden olursa olsun tüm borçları yeniden yapılandırma kapsamında alındı. Vatandaşlar sürecin nasıl işleyeceğini merak ederken Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun'dan kritik uyarı geldi. Yapılandırmada yüzyılın kazığı. Kimse bunu beklemiyordu. Peki Bağkur tescil affı çıktı mı, hangi borçlara yapılandırma geldi? İşte, kabul edilen yasanın detayları

hjjhhj-22.jpg

BAĞ-KURLULAR ŞOKTA

Twitter hesabı üzerinden yeni bir paylaşımda bulunan Özgür Erdursun, milyonlarca Bağ-Kurlu'yu şoke etti. Borçların arttığını belirten Erdursun, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"7440 Sayılı yapılandırma (vergi affı) yasası Resmi Gazetede yayımlandı.
Yüzyılın en kapsamlı affı Bağ-Kur'lulara yüzyılın kazığı oldu.
2018-2020-2021 yapılandırması gibi değil
02.09.2021'de 3750 gün için 36.712 TL Bağ-Kur ödemesi gereken kişinin borcu şimdi 431.250TL"

b3.jpg

BAĞKUR TESCİL AFFI ÇIKTI MI?

TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen tekife göre vatandaşların vergi dairelerine hangi türden olursa olsun tüm borçları yeniden yapılandırma kapsamına alınıyor. Tüm vergi cezaları, trafik, askerlik, nüfus, köprü, otoyol kaçak geçiş cezaları ve daha önce hiç yapılandırma düzenlemesinde yer almayan adli para cezaları, idari para cezaları, öğrenim kredisi borçları ve destekleme primi borçları da kapsama dahil olacak.

hjjhjh-14.jpg

SGK ALACAKLARINA YAPILANDIRMA İMKANI

Kabul edilen yasayla; kesinleşmiş SGK alacaklarına yapılandırma imkanı da getiriliyor.

Buna göre, sigortalılık statülerinden kaynaklanan, sigorta primi, emeklilik keseneği ve kurum karşılığı, işsizlik sigortası primi, sosyal güvenlik destek primi, başvuru tarihi itibarıyla ilgili mevzuatına göre ödenmesi imkanı ortadan kalkmamış isteğe bağlı sigorta primi ve topluluk sigortası primi,

SGK tarafından ilgili kanunları gereğince takip edilen damga vergisi, özel işlem vergisi ve eğitime katkı payı asılları ile bu alacaklara ödeme sürelerinin bittiği tarihlerden düzenlemenin yayımı tarihine kadar geçen süre için Yİ-ÜFE aylık değişim oranları esas alınarak hesaplanacak tutarın belirtilen süre ve şekilde ödenmesi halinde, bu alacaklara uygulanan gecikme cezası ve gecikme zammı gibi feri alacakların tamamının tahsilinden vazgeçilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN