Yarım asırlık sanayi devi konkordato talep etti

Yarım asırlık sanayi devi konkordato talep etti

Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşları arasında yer alan Karabük merkezli Sıddık Kardeşler Haddecilik Sanayi ve Ticaret AŞ, mali sıkıntılar nedeniyle mahkemeye konkordato başvurusunda bulundu. Mahkeme, şirket ve ortaklarına üç aylık geçici mühlet tanırken, borçların yapılandırılması için üç kişilik konkordato komiser heyeti görevlendirdi.

Türkiye’nin köklü sanayi kuruluşlarından biri olan ve İstanbul Sanayi Odası’nın 2023 yılı “Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” listesinde 304’üncü sırada yer alan Karabük merkezli Sıddık Kardeşler Haddecilik Sanayi ve Ticaret AŞ, mali darboğaz nedeniyle konkordato talebiyle yargıya başvurdu. 7,2 milyar TL’lik cirosuna karşın yaklaşık 3,6 milyar TL’lik borcu olduğu öğrenilen şirketin, yeniden yapılandırma süreci için mahkeme üç aylık geçici mühlet kararı verdi.

Dünya Gazetesi'nin haberine göre, Kocaeli’nin Gebze ve Dilovası ilçelerinde faaliyet gösteren iki büyük üretim tesisinde yaklaşık 420 çalışanı bulunan şirketin ortaklarının da işletme borçlarına şahsi kefalet verdikleri ve bu nedenle bireysel olarak da konkordato başvurusu yaptıkları belirtildi.

Mahkeme, şirketin mali durumunun denetimi ve yapılandırma sürecinin sağlıklı yürütülmesi için İcra ve İflas Hukuku uzmanı Prof. Dr. Serdar Kale, Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Ferhat Koç ve Yeminli Mali Müşavir Temel Var’ı konkordato komiseri olarak atadı. Süreç boyunca şirketin mali dengesi yakından izlenecek ve olası kalıcı konkordato kararına zemin hazırlanacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN