Yastık altın ve dolar biriktirenler dikkat! İki hafta sonra görülecek seviye fırtınalar koparacak!

Yastık altın ve dolar biriktirenler dikkat! İki hafta sonra görülecek seviye fırtınalar koparacak!

Altın fiyatları vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. ABD Merkez Bankası'nın (FED) faiz artırım kararı sonrası ons altında baskılar devam ederken, gram altında toparlanma süreci başladı. Özellikler Merkez Bankası'nın 50 baz puanlık faiz indirin kararı iç piyasada hareketliliğe neden olurken gram ve çeyrek altında ufak yükselişler başladı. Ünlü ekonomist Tunç Şatıroğlu, elinde altın ve dolar biriktirenleri uyardı. İki hafta sonra büyük fırtına kopacak! İşte detaylar...

Yeni haftayla birlikte altın fiyatları yatırımcısı tarafından yakından takip ediliyor. ABD Merkez Bankası ve Merkez Bankası'ndan gelen faiz kararları sonrası düşüşe geçen altın fiyatlarında kayıplar artarken vatandaşlar 'Altın fiyatları düşecek mi, yükselecek mi?' sorusu araştırmaya başladı. Merak edilen soruya yanıt veren ünlü ekonomist Tunç Şatıroğlu, elinde dolar ve altın olan vatandaşları uyardı. İki hafta sonra büyük fırtına kopacak! Öyle bir seviye verdi ki duyanlar kuyumculara koşuyor. Peki altın fiyatlarında son durum ne? Altın fiyatları yükselecek mi, düşecek mi? İşte 8 Mart 2023 Çarşamba güncel altın fiyatları...

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM NE?

Altın fiyatlarında yaşanan son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Ons altında kayıplar yüzde 3'ü aşarken ünlü ekonomist Tunç Şatıroğlu'ndan kritik uyarılar peş peşe geldi. 'Altın fiyatları yükselecek mi, düşecek mi?' sorusuna yanıt veren Tunç Şatıroğlu, fiyatların makro açıdan çok düşük seviyelerde olduğuna dikkat çekti. Bu süreçte enflasyon ve faiz oranlarının kritik öne sahip olduğunu belirten Şatıroğlu, şunları söyledi:

"Bu artış ABD’de birçok şeyin fiyatının artmasına sebep oldu. Altın fiyatları para arzı kadar değerlenmiş olsa yüzde 38 artışla 2.220 dolar seviyelerinde olması gerekiyor. 2018’den bu yana ülkedeki enflasyon artışı yüzde 20. İki tarafta da artış varken altın bunun çok gerisinde kaldı."

"FED DAHA FAZLA FAİZ ARTTIRIMAZ"

Fed faiz artırım kararlarına dikkat çeken Tunç Şatıroğlu, faiz artırımlarının bir yerde duracağını belirterek, "Faiz artırımlarının bir yerden sonra durması gerekiyor. Hatta çok fazla arttıramayacağını düşünüyorum. ABD’nin ödediği faiz şu anda 852 milyar dolara çıkmış durumda. Ve giderek daha çok borçlanıyor. Peki 852 milyar dolar ne demek? Bu da ABD’nin 1,9 trilyon dolarlık bütçesinde savunma için harcanan para 738 milyar dolar. Dolayısıyla Fed kafasına göre çok da fazla faiz arttıramaz. Ancak bu faizi çok yukarıda tutamayarak indirmek zorunda. Faizleri indirdikleri zaman ise altın fiyatlarının yükselmesini bekliyorum." dedi.

gfgfgfgf-49.jpg

ELİNDE ALTIN VE DOLAR OLANLAR DİKKAT! İKİ HAFTA SONRA...

Yastık altın dolar ve altın tutanları uyaran Tunç Şatıroğlu, iki hafta sonrayı işaret ederek beklediği seviyeleri açıkladı. Şatıroğlu faiz indirimi için ABD Merkez Bankası'nın (FED) 21-22 Mart tarihlerinde yapılacak faiz toplantısına dikkat çekerek altın fiyatlarında henüz daha dip seviyelerin görülmediğini söyledi. Fiyatlarda yaşanan düşüşlerin devam edeceğini belirten Şatıroğlu, ons altın fiyatlarının 1790 dolar seviyelerine kadar gerileceğini ifade etti. Ons altındaki düşüşle birlikte gram ve çeyrek altında düşüşler görülebilir.

8 MART 2023 ÇARŞAMBA GÜNCEL ALTIN FİYATLARI

GRAM ALTIN BUGÜN NE KADAR?

Gram altın, alış 1.095 TL, satış 1.104 TL. Geçen hafta gram altının satış değeri 1.115 TL. 11 TL düşüş gerçekleşti.

ÇEYREK ALTIN BUGÜN NE KADAR?

Çeyrek altın, alış 1.788 TL, satış 1.825 TL. Geçen hafta çeyrek altının satış değeri 1.843 TL. 18 TL düşüş gerçekleşti.

ghghghgh-15.jpg

YARIM ALTIN BUGÜN NE KADAR?

Yarım altın, alış 3.577 TL, satış 3.650 TL. Geçen hafta yarım altının satış değeri 3.687 TL. 37 TL düşüş gerçekleşti.

TAM ALTIN BUGÜN NE KADAR?

Tam altın, alış 7.225 TL, satış 7.298 TL. Geçen hafta tam altının satış değeri 7.374 TL. 76 TL düşüş gerçekleşti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN